Hopp til innhold

Kjekk mann, dårlig show, og nyukenyemuligheter

 

Uken som kommer - eller, som er i gang:

Denne uken er jo en sånn typisk Mai-uke, med inneklemte dager og fri. Jeg ble egentlig litt overrasket da jeg satt og bladde i kalenderen i stad, for å få oversikt over denne uken (som jeg alltid gjør på mandager): Det var liksom ikke så mange ting som er spikret i kalenderen denne uken, så jeg bladde jeg meg fremover, for å se om det er noe neste uke som jeg burde begynne å forberede denne uken, men så ser jeg at det er lite neste uke også... April var avsindig slitsom, med mye foredrag og arrangementer og sånt som krevde MYE forberedelser, og så kom forrige uke som var preget av sykdom, så det at det blir litt roligere de neste ukene passer meg utmerket. Dog, stille...? Det blir jo ikke egentlig stille - det bare blir ikke så mange ting jeg MÅ møte opp på, men det betyr jo bare at jeg endelig kan ta igjen de tingene jeg ikke fikk fulgt opp i April. Det er deilig dét og, da, å komme á jour ♥

Anyways, denne, lille uken ser slik ut for min del:

Mandag: Startet dagen med et hyggelig møte på Folk i Torggata - antageligvis får jeg en god del å gjøre fremover, nå når jeg blir 100% selvstendig næringsdrivende. Forhåpetnligvis vil det etterhvert bli mer enn barte foredrag som generer inntekt... Spennende tider 😉

Tirsdag: Starter dagen med møte hos Egmont - dette gleder jeg meg til!

Onsdag: Lede Science Talk, som er "muntlig eksamen" for de studentene som tar MNKOM - MatNat sitt fagformidlingskurs. På ettermiddagen skal jeg på nye manuellterapi-time, og få fikset opp i nakken min 🙂

Torsdag: Fri

Fredag: Skal på kontoret, men antar det blir en ganske rolig dag på UiO

Som sagt så er det absolutt ting å gjøre selv om kalenderen er relativt åpen, og denne uken setter jeg følgende på tapetet:

 • Starte å forberede foredraget jeg skal holde om Ellen Gleditsch på nasjonalbiblioteket den 6. juni. Her er det mye jeg skal lese meg opp på, for jeg har tenkt å levere 100%. Husk at foredraget er åpent og gratis for alle 🙂
 • Finne, og lese meg (litt) opp på mine 5 favoritteknologi-temaer, fra Silvija Seres' 12 Gutenberg-øyeblikk. Jeg har markert (i rosa 😉 ) de jeg trooor er favorittene, i alle fall sånn ved første øyekast:
  • AI, big data
  • Robotics, atomation
  • Biotech, bioinformatics, synthetic biology
  • Energy, smart cities and smart houses
  • 3D-printing, nanotech
  • Networks, sensors
  • Digital medicine
  • Fintech, regtech, edtech
  • VR and AR
  • Genetics
  • Transport and drones
  • Blockchain
 • Fullføre "Kjære konfirmant"-kronikkteksten som jeg aldri fikk ut fingeren på i fjor - haha
 • Lage en beskrivelse for en UiO-podcast, som jeg håper å få jobbet med i sommer/høst

Helgen som gikk:

Jepp, denne paraplyen illustrerer helgen. Eller, den illustrerer lørdagen - det var mye bra med helgen (middag med mammaen min og mammaen til Anders på fredag, og bursdagsfeiring for beste Andrea, som ble 8 år i går), men lørdagen får en paraply:

Lørdag skulle vi nemlig på The Box on tour, på Wallmans salonger, som ble beskrevet slik på Facebook:

Det villeste freakshowet det er mulig å oppleve i 2018, direkte fra NYC med alle de beste og mest sjokkerende shownumrene. Selveste nattklubbmesteren Simon Hammerstein blir med til Oslo for å kvalitetssikre showet, og dette er en one night only event, på Walmanns den 5. mai. Du har hørt ryktene, og du vet du ikke vil gå glipp av dette.. Aldri har Norge opplevd lignende, og aldri kommer nattelivet i Oslo til å bli det samme etter dette. Tør du å være med?

...og sånn følte vi oss før vi gikk inn på Wallmans, rett før klokken 8, lørdag kveld

Stemningen var på alle måter god, men jeg kan bare si rett ut at vi ble ekstremt skuffet! Kort sagt så var det jo aldri egentlig noe show...i alle fall ikke innen vi kastet inn håndkleet, og dro hjem, sånn ca kvart på to. Da hadde vi spist middag, som absolutt var all right - men det var ikke den vi var der for; middagen kjøpte vi jo for å få med oss hele kvelden, og å ha et bord å sitte ved. Etter at middagen var spist opp (og alt vi hadde fått av "show" var et halvannet minutts sak med en dame som gikk inn i en ballong), fikk vi plutselig beskjed om at hvis vi ville fortsette å sitte ved bordet så måtte vi bruke minst 15 000,-. Heldigvis var Vibeke meget tydelig på at dette ikke var en del av vår avtale, og vi kom til å bli sittende, og vi hadde ikke planer om å bruke 15 000,-

I løpet av de nesten 6 timene vi var på Wallmans på lørdag skjedde det ting på scenen i kanskje 20 minutter totalt - ingenting var noe å skrive hjem om, og det var derfor vi også ga oss litt før to, for hvor lenge skal man sitte og vente på at det kanskje kommer noe? Vibeke har vært på The Box i London, og hun var så skuffet at jeg trodde nesten hun skulle begynne å gråte. Andre skrev følgende inne på Facebook-eventen - jeg stiller meg bak det som sies:

The most complete waste an evening for a long time! A big rip off, with only a balloon dance and a complete chaos for 5 hours..

Not so freaky and nothing you will regret not seeing ...big fuss for nothing...

Håper vi som betalte for full pakke får refundert litt av prisen, siden showet enda ikke har begynt, og dere har sluppet inn club-folket?

Dette var bare ekstremt skuffende, og vi kjente oss skikkelig lurt, alle sammen. Med den beskrivelsen av showet, så forventer man virkelig noe annet. Dårlig, Wallmans!


For å ikke avslutte innlegget som markerer starten på en ny, fin uke, med å være sur:  Her er et bilde jeg snek meg til å ta av Anders i går - jeg syns han er veldig kjekk 😀

Tenk at jeg skal gifte meg med han!

Ønsker alle en nydelig uke, og håper solen også skinner der du er!

6 kommentarer til “Kjekk mann, dårlig show, og nyukenyemuligheter

  1. Sunniva

   Ingen tvil om at hun er smart og bra dame, nei! ?
   Jeg får dessverre ikke lest saken :/ Men dere har foreslått magnettog, eller er dette noe du/dere jobber med nå?

   Svar
   1. Bjarne

    Jeg luftet idéen for henne etter et dagsseminar i Oslo i desember 2016. Vi snakket sammen bare omtrent et minutt.

    Jeg samarbeider med en gruppe ingeniører i Danmark og Sverige hvor der er generell kompetanse på høyhastighet bakketransport og mer dyptgående kunnskap om tyskerne sitt magnetsvevetog Transrapid.

    Sverige har hatt en debatt gående i flere år om å bygge ut høyhastighetstog mellom byer og tettsteder, men kostnadsestimatet har gått på den ene smellen etter den andre og var en periode oppe i over 300 milliarder kroner.

    Magnetsvevetoget har så mange fordeler at jeg ikke skal liste dem opp her, men den kanskje viktigste av dem kan jeg nevne her og det er lave drifts- og vedlikeholdskostnader.

    Systemet kan ta deg fra bykjerne til bykjerne (eller tettsted) raskere enn flyet fordi en unngår den tidkrevende og slitsomme logistikken til og fra flyplassene samt innsjekking og krevende sikkerhetskontroller.

    Link her til en 47s. lang video om Transrapid TR09:
    https://www.youtube.com/watch?v=gZhrZvLG7oM

    Svar
    1. Bjarne

     Kommende mann må gjerne skrive om selvkjørende biler
     som kan utfylle et høyhastighet bakketransportsystem. 🙂

     Svar
     1. Sunniva

      Det kan han sikkert gjøre, men det blir nok først etter av kommende manns PhD-avhandling er skrvete ferdig. Det skjer innen 1. juli 🙂 Etter det tror jeg at han kommer til å kunne komme med litt gjesteinnlegg innimellom.

 1. Bjarne

  Favorittformel: a=v^2/r

  HSR = High Speed Rail
  maglev = magnetic levitation
  Transrapid = Tyskernes maglev

  Radius maglev i 300 km/t er 1600m
  (Dette er bare halvparten av HSR)

  Dette gir a=4,3m/s^2 som er nok
  (Banen er vinklet i svingene)

  Evnen til å ta svinger i høy fart
  og en rekke andre egenskaper
  gir maglev et stort fortrinn 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *