Hopp til innhold

Hei fra balkongen

#nomakeup #barelittfilter:

 

Gårsdagen ble stort sett tilbrakt her ute på balkongen, og det ser det ut til at dagen i dag også blir ♥

Alexandra hadde besøk av en klassevenninne i hele går, og i dag er det en annen klassevenninne på besøk. De er ute og leker, og jeg får balkongen for meg selv, og kan derfor sitte her og jobbe - eller i alle fall prøve å jobbe, litt... Uken som starter i morgen er den aller siste uken min på Universitetet, og plutselig ble det veldig ekte, og jeg kom på at det er en del litt sånn kjedelige ting som må fikses før jeg leverer fra meg nøkler på torsdag. Anders jobber jo uansett, så jeg kan like gjerne bare gjøre det jeg og. 15 år har jeg vært på UiO nå - det er nesten halve livet, og det kjennes rett og slett ganske uvirkelig at torsdag er siste dagen min.

Men, altså, jeg sitter på balkongen med laptop i fanget og islatte i glasset - nam! Av en eller annen grunn gikk det liksom "opp for meg" for et par dager siden at hey, islatte er inmari digg når det er så varmt - dét kan jeg jo lage meg enkelt hjemme. Nei, akkuart den åpenbaringen er kanskje ikke så fryktelig imponerdende, men jeg nevner det, i tilfelle det er flere som er like sløve som meg (la oss skylde på varmen - ting går rett og slett litt tregt), og ikke tenkt over at der superenkelt, og veldig deilig å lage islatte hjemme ;).

Tilbake til denne balkongen: Det er varmt og godt, her jeg sitter med sol kun på tærne - resten av kroppen er i skyggen, og det får meg til å tenke på: Kan noen fortelle meg hva greia med å dekke til barnevogner med teppe er? det lurer jeg seriøst på...! Solen treffer jo jorden med 1000 Watt per kvadratmeter, som betyr at hvis kalesjen på en barnevogn er sånn ca 1/2 kvadratmeter så blir det 500 Watt - eller med andre ord: 8/9 60 Watts-lyspærer hengende sånn 30 cm fra hodet til en baby, og så stenge igjen for at varmen skal slippe ut...det gir jo VELDIG lite mening?!? (Ja, fasongen på kalesjen gjør at det ikke blir riktig 500 Watt, heller, men la oss si det "bare blir" 250 Watt, da, så er det allikevel 4 lyspærer.)

Så dét vil jeg gjerne ha svar på!

Nå skal jeg inn og fylle på islatten min, for den ble akkurat tom, og jeg MÅ ha en til 🙂

 

7 kommentarer til “Hei fra balkongen

 1. Camilla

  Nå ble det islatte her og siden jeg hadde det som trengtes i skapet, med en dæsj Baileys i også haha:D

  Svar
 2. Terje Christensen

  Det kan jo ha noe med UV-stråling på barnet å gjøre. Selv om kalesjen kaster skygge, kan kanskje så mye som 30 % av strålingen komme inn på grunn av refleksjon og spredning i omgivelsene. Vi voksne kan ta valget om vi vil være mye eller lite i solen, men barna skal skjermes mot skadelig stråling. Og jeg forstår deg; de skal jo ikke bli for varme heller.

  Svar
  1. Sunniva

   Alle som dekker åpningen sånn gjør det nok fordi de ønsker å gjøre det beste for barna. Probølemet er bare at det blir fort fryktelig varmt inni der, og overoppheting er en av de viktigste årsakene til krybbedød (sammen med røyking og mageleie).
   En test, der vognen var dekket med et helseteppe, gikk temperaturen fra 20 til 30 grader på 10 minutter...!

   Svar
  1. Sunniva

   Ja, jeg er 100% sikker på at alle som gjør dette gjør det med de aller beste intensjoner, men som du sier, det er livsfarlig. Har nettopp skrvete ferdig en tekst for Foreldre & Barn nå, som kommer på nett (tror jeg) veldig snart. Temperaturen kan gå opp 10 grader på 10 minutter når en vogn er dekket med et helseteppe, og barna blir sløve og stille når de blir for varme, så man kan jo tror at de har det riktig så bra...:/

   Svar
 3. Bjarne

  En idé eller fire 🙂

  Finne (opp) noe som stopper det meste av solen, beskytter mot katter, men sørger for god lufting.

  Drive voksenopplæring av foreldre og påpeke at det er farlig å la vognen stå slik at solen kan skinne rett inn.

  Forby eller unngå mørke barnevogner som jo absorberer solen i mye større grad.

  Kjøring av bil krever jo sertifikat.
  Gjøre det samme med foreldre?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *