Hopp til innhold

Kom på foredraget mitt i morgen!

 

Jeg må jo nesten bare innrømme at det er litt rart at denne uken, som er den første Sunniva har sluttet på UiO etter 15 år og er helt på egne ben-uken, så ender det med at jeg er der 4 av 5 dager. Litt tilfeldig, egentlig, men det føles jo som om jeg liksom ikke klarte å holde meg unna. Den virkelige grunnen er at jeg gjør to jobber for UiO (så UiO er faktisk den aller første kunden jeg har i min nye tilværelse 😀 ); i dag ledet jeg ScienceTalk og på fredag skal jeg lede en slags debatt om PhD-livet på årets PhD-Day. Så det var to dager, men i tillegg måtte jeg på et møte i forbindelse med PhD-Day i går (yeay, første mandag som 100% selvstendig - da er det bare å sette seg på 20-bussen og troppe opp på Blidern kl 09:00 😛 ), og i morgen trenger jeg rett og slett å briefe foredraget litt med Gry. Hun er snill som stiller opp på kort varsel - når jeg begynner å bli sånn Iiiik, jeg vet ikke hva jeg skal snakke om i morgen! (Ok, det er overdrevet, altså - lover: kom kom og hør).

Ja, så dette ble jo en lang intro til tittelen på innlegget: Kom på foredraget jeg holder om Norges 2. kvinnelige professor - som var den som fikk radioaktivitet/kjernekjemi/kjernefysikk til Norge - i morgen. Jeg skal til og med altså dra til Blindern for 3. gang denne uken, for å få det kontrollsjekket de tingene jeg har tenkt å snakke om 🙂 Resten av morgendagen, frem til det er på tide og sette nesen mot Nasjonalbiblioteket skal brukes til å gjøre slidsene mine så perfekte jeg kan få til, så det blir bra, altså.

Foredraget heter i Nasjonalbibliotekets event "En kvinnelig pioner", men så ble jeg så irritert fordi nesten alt jeg har funnet om Ellen Gleditsch handler om henne som kvinne, og ikke henne som forsker, så dermed har jeg satt på en parentes rundt kvinnelig. I tillegg har jeg laget undertittelen "en historie om radium", siden det var det hun jobbet med, og det som var the shit på den tiden. Jeg skal snakke MYE om radium og halveringstid og hvordan uran blir til radium og så til bly og hvorvidt det er selvlysende eller ikke (det er ikke radiumet som lyser selv - HAH!)

Uansett: Klokken 19 på Nasjonalbiblioteket. Det er helt gratis og åpent for alle, men man må visst (bør?) bestille billett. Gå inn her, så finner du den infoen du trenger. 

Ellers blir det selvsagt minimum 10 cm høye hæler - kanskje leopard-mønster... Har selvsagt aller mest lyst til å ta på meg de rosa brudeskoene, men de må jeg jo spare til den store dagen ♥ Irriterende, for de matcher jo rosafargen på tittelen sånn ca 100% perfekt. Oh my, så bra det blir når jeg kan bruke de skoene mens jeg står og presenterer med det faregteamet jeg vanligvis bruker...

Så, sees vi?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *