Hopp til innhold

Sunniva tipser: kolonial.no

Alexandra bor jo halvparten av tiden hos pappaen sin, og halvparten av tiden hos meg og Anders. Det gjør naturlig nok at vi har én uke som DINKS (double income, no kids) - med fleksible jobber, og dét det fører med seg, og én uke som småbarnsforeldre - med skikkelige rutiner og ordning og reda (så mye ordning og reda som noen sinne kommer til å være under mitt tak, i alle fall 😛 ). De ukene Alexandra er hos oss står vi alltid opp til samme tid, kommer oss hjem til vanlig tid fra jobb, lager middag, og legger oss til fornuftig tid. Det er disser ukene vi vasker klær, det er disse ukene vi ordner, og det er disse ukene vi fyller opp kjøleskap og fryser.

I dag vil jeg gjerne dele et tips, pluss ca verdens lengste liste, for alle som har lyst til å spare tid, og antageligvis også penger - i alle fall få mer oversikt og kontroll over penger til mat 😉  Saken er at jeg kunne aldri (tror jeg) hatt matkasse, hverken de mer fancy eller de aller billigste - fordi jeg vil ikke ha masse greier jeg ikke vil spise. jeg vil bare ha akkurat de tingene JEG vil ha i mitt kjøleskap, og ikke minst min fryser. Da har vi konkludert med at kolonial.no er helt perfekt for oss! Måten vi gjør det på er at vi alltid bestiller mat hjem den dagen Alexandra kommer til oss, fordi da 1) vet vi at vi er hjemme, og 2) får fylt opp med alt av mat (nesten, i alle fall) som vi trenger for de neste to ukene - og vi starter Alexandra-uke med fullt kjøleskap, og det er jo litt hyggelig ♥

Vi er rett og slett superfornøyd med Kolonial!

Det har skjedd at vi har fått feil/et dårlig produkt (sånt kan skje), og da har vi bare sagt i fra på chatten, og fått penger tilbake med én eneste gang.  Det beste var kanskje den gangen det ble sendt ut advarsel om dårlig kylling fra alle Rema-butikker, det vil si at det var samme kylling som den som kommer fra Kolonial: Da fikk vi SMS med beskjed om å kaste kyllingen (og hvorfor vi skulle kaste den), pluss informasjon om at penger allerede var satt inn på konto. Så det ble litt bedre kontroll enn at man bare tilfeldigvis måtte få med seg beskjeden på radio, og at man selv måtte dra til butikken for å få byttet produktet/få tilbake penger - slik det var tilfellet for de som hadde handlet på Rema.

Men hovedgrunnen er altså at vi får kontroll på tid og penger, og vi kan gjøre skikkelig storhandel - som ellers er vanskelig å få til når man bor i leilighet midt i byen, og ikke har bil. Man blir som regel ganske mye mindre fristet til impulshandling når man sitter hjemme på nett og bestiller også 😉

Så, sånn ser listen ut for meg (antall i parentesen), så vil den sikkert se ganske annerledes ut for andre - jeg er bare så utrolig fornøyd med å ha en sånn total liste med alt jeg vanligvis trenger, fordi det går så mye fortere å krysse ut det man ikke skal ha, enn å gå og skulle komme på alt man SKAL ha... Listen har jeg lagret inne på nettsiden. Man kan godt ha flere forskjellige, men jeg har kommet frem til at det beste er å ha én stor:

 

 • brokkoli (1)
 • purre (6)
 • grønn paprika (3)
 • sukkererter (1 pakke)
 • champignon (3 kurver)
 • aspargesbønner, frosne (4 pakker)
 • hakkede, hermetiske tomater (7)
 • egg (1 12-pakning)
 • kremfløte (8)
 • cottage cheese (2)
 • seterrømme (4)
 • sukrin (1)
 • toalettpapir (1 pakke)
 • agurk (1)
 • blomkål (2)
 • squash (2)
 • aubergin (2)
 • polarbrød (2)
 • knekkebrød (1)
 • kyllingkjøttdeig (2)
 • nachips (1)
 • frokostskinke (2)
 • skinkeost (2)
 • barnesmoothie (2)
 • isbiter (1) - både Anders og Alexandra ELSKER å drikke isvann, så isbiter prøver vi å alltid ha i fryseren
 • frosne bringebær (1)
 • grønn kildesorteringspose (1)
 • frosne brokkolitopper (1)
 • extra virgin olivenolje (1)
 • hønsebuljong (1)
 • shampoo (1)
 • balsam (1)
 • deo for meg (1)
 • deo for Anders (1)
 • Torky tørkeryll (1)
 • Dijon-sennep (1)
 • Zalo (1)
 • frossen, hakket spinat (1)
 • vårløk i bunt (1)
 • rød curry-paste (1)
 • sitronsaft (1)
 • leverpostei (1)
 • Milo (1)
 • øyemakeup-fjerner, L'oreal (1)
 • fullkorn spaghetti (1)
 • Jif avløpsåpner (1)
 • svenske kjøttboller (1)
 • bremykt (1)
 • kjøttbuljong (1)
 • tannkrem for voksen (1)
 • tannkrem for barn (1)
 • makrell i tomat (1)
 • tøymykner (1)
 • Klorin, klor (1)
 • tunfisk i olje, hermetisk (2)
 • ansiktsrens, Pure Active (1)
 • stangselleri (1)
 • laksefilet uten skinn, 4-pakning (1)
 • dusjsåpe (1)
 • lavkarbo-knekkebrød (3)
 • makrell i tomat, porsjonspakninger (1)
 • ekte majones (1)
 • kokosmelk (3)
 • kaffekapsler, espresso (4 pakker)
 • nistesalami (1)
 • håndsåpe (1)
 • Norvegia, i kg (1)
 • wipes for bad/toalett (1)
 • Klorin rengjøringsspray (1)
 • flytende Omo Color (1)
 • flytende Omo Ultra Hvitt (1)
 • isbergsalat (1)
 • espresso-pulver (1)
 • oppvaskmaskin-tabletter (1)
 • kyllingfilet, 1.4 kg (1)
 • barberskum (1)
 • tørrshampoo (1)
 • hodekål (1)
 • kids flosser kit, tanntråd (1)
 • aluminiumsfolie (1)
 • bakepapir (1)
 • bomullspads (1)
 • tannbørsterefill til elektrisk tannbørste (1)
 • Klorin WC-gel (1)
 • bakekakao (1)
 • Super juicy porsk neck burger, 2-pakk (2)
 • revet ost (1)
 • Cola Zero, 1.5 liter (2)
 • rød paprika, 2. sortering, 3-pakk (1)
 • rød parika, 2-pakk (1)
 • kyllinglår, 540 g (1)
 • spinat, vasket, fersk (1)

Listen er dessverre ikke sortert 😛 Det var sånn den dukket opp på nettsidene nå, og jeg orket ikke jobbe med å sortere den. Bær over med meg 😉 Hele greia koster litt over 4000,-, tror jeg, men som regel handler vi for ca 2000,- per gang. Altså annenhver onsdag.

Nå skal det også sies at vi er så heldige at vi bor rett ved noen fantastiske grønnskabutikker - den nærmeste er bare 20 meter unna vår leilighet. Denne er åpen 7 dager i uken, og har et bedre (og innimellom billigere) utvalg enn det Kolonial har, så vi kjøper noe ekstra der ila de to ukene. Men det er ikke snakk om mye; som regel bare noen sitroner, fersk koriander (15,- for en diger bunt - så stor forskjell fra norske butikker♥), kanskje vi fyller opp med aubergine og squash...

På bildet øverst i innlegget her har jeg forresten også kjøpt med en plante, men det er selvsagt ikke noe jeg har lagt inn i listen min - bare noe jeg slang med i kurven på impuls.


...og apropos Alexandra-uke: Den startet for et par timer siden - da var det sommeravslutning i musikkrommet (siste skoledagen i morgen), og de sang, og det var selvfølgelig flott og rørende å se på ♥ Nå har akkurat de neste to ukene Kolonial-bestilling kommet, Joachim og Lise er på besøk (de MÅTTE bare komme, for vi MÅ dele en flaske bobler, for de har kjøpt seg ny leilighet i dag - fra oktober blir vi nesten naboer!), og ting er en deilig blanding av orden og kaos på samme tid.

 

2 kommentarer til “Sunniva tipser: kolonial.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *