Hopp til innhold

Mine planer for sommeren 2018

For et par dager siden ble jeg utfordret av Kristin, til å svare på 11 spørsmål rundt temaet hva skal du gjøre i sommer? Og 11 er jo et veldig flott primtall, så en sånn "utfordring" må man jo bare ta på strak arm! Kristin sier forresten at når man har småbarn så heter det ikke ferie, men relokasjon, og det må jeg nesten bare si meg enig i...andre som kan kjenne seg igjen i det, også, kanskje? Nå har jeg riktignok også tre uker uten Alexandra – så jeg har faktisk ferie i tillegg til relokasjon. Kanskje noe av "fordelen" med å ikke være sammen med den du har barn sammen med...?

 

 1. Hva skal du gjøre i ferien?

I motsetning til i fjor, da ferden gikk til Washington og New York, så er det få konkrete planer i år. Grunnen til det er mest fordi vi vil spare penger (kombinasjonen «bryllup på trappene» og «ingen fast inntekt for min del» gjør at jeg ikke føler meg ivrigst på å bruke penger «unødvendig» akkurat denne sommeren). Men det betyr ikke at vi ikke skal gjøre noe som helst...;)

Alexandra har jo første ferieuke fra skolen denne uken, og er, som nevnt i går, på Sommerskole i disse dager - matte, svømming og nye venner er en fin start på fsommererien 2018. Videre skal hun ha tre uker med pappaen sin fra og med neste uke, før hun skal ha tre uker med oss ♥

Planene våre er en biltur med Vibeke neste uke (Anders, Vibeke og meg, altså); vi vet i skrivende stund hverken hvor ferden går, eller akkurat hvor lenge den varer. Dette er naturlig nok litt væravhengig 😉

Så har vi jo hytte (mamma har) på verdens beste sted, i vannkanten på Hvaler/Herføl, så det er selvsagt dit ferden går denne sommeren. Vi drar forsåvidt alltid på Herføl, men siden resten av planene sommeren 2018 består av Osloferie, som igjen består av bading (Nydalen, øyene, Tøyenbadet), kino, Tusenfryd, ..., blir det nok mer tid på Herføl denne sommeren enn det kanskje har blitt de siste somrene.

 

Ellers har jeg en plan (håp?) om at Alexandra skal bli glad i å lese - vi skal derfor lese masse sammen, og (helst) lære å sykle - vi må ha sykkel, og bruke tid på øving, og jeg skal jobbe med bokprosjekt - jeg må huske laptop, og skrive.

 


(Nei, jeg er ikke så flink til å skrive uten feil i sosiale medier - det er alltid et eller annet somgår galt, selv om jeg prøver å sjekke før jeg legger ut 😛 )

 1. Hvor lenge skal du ha fri?

Ferien begynner neste mandag, for da er Anders ferdig med avhandlingen sin! Vi satt og drakk kaffe sammen i stad, og da fikk jeg spurt han hvordan han så for seg neste uke. Mandag og tirsdag skal jeg ligge i sengen og se Netflix, evt i en park hvis været er deilig, svarte han. Siden han kun har vært inne alle disse ukene med tropevarme håper jeg virkelig at det blir litt deilig vær å nyte når han har levert avhandlingen også!

For meg tror jeg forresten at ferien er i gang allerede fredag ettermiddag, etter at jeg er ferdig i møte hos Egmont. Da blir det helg og Pride, og en sommerfest er det vel også... Med mindre Anders er helt nede og jeg bare må være bakkemannskap for han, da – jeg var jo knekt da jeg var i samme situasjon, og hadde seriøst ikke kommet meg i mål hvis ikke Anders hadde stilt opp for meg ♥

Jeg skal mer eller mindre ha ferie i hele juli; de tre første ukene uten Alexandra, altså, så blir det tre uker der Alexandra er med oss. I utgangspunktete tenkte jeg å ha fri frem til hun begynner på AKS, en uke før skolestart, men så er det en del ting som har dukket opp, som kanskje skjer i begynnelsen av august. Heldigvis er Alexandra ganske glad i å være alene hjemme, så det burde gå fint 🙂

Anders er veldig usikker på hvor lenge han skal ha ferie; han snakket så vidt om å kanskje ta fri nå de to første ukene i juli, så jobbe noe, så ta en uke eller noe litt senere... Jeg tror dette også må planlegges mandag og tirsdag om en uke.

 1. Hva kan gå galt?

Regn hele sommeren vil være kjipt, når mesteparten av det som er planlagt gjør seg betydelig bedre i fint vær enn dårlig vær. På den annen side; Anders og jeg trenger bare å ha TID sammen nå, og det kan vi fint få til selv om det regner. Netflix i sengen går an, det også. Restaurant og kino funker også utmerket i dårlig vær, eller bare det å bruke tid på å alge deilig mat sammen, hjemme.

Blir det kun dårlig vær på hytta, når vi har planer om å være der med Alexandra, så er det litt dumt. Jeg må bare krysse fingrene, og lene meg på det at Hvaler vel har flest soldager i året, i Norge, så antageligvis blir det helt all right. 

 1. Hva skal du kjøpe før ferien?

Tilbake til punktet om penger: Jeg skal ikke kjøpe noe voldsomme greier. Alexandra har fått to nye sommerkjoler, badedrakt og bikini (jeg har vært motstander av bikini på henne, men nå klarte hun til slutt å overtale meg), og nye sommersandaler. Hun trenger ikke noe særlig mer, bortsett fra sykkel – og der tenker jeg vi kan gjøre et godt kjøp på Finn 🙂

For min egen del så er det skralt på skofronten; tre par sommersko har blitt utslitt mellom fjorårssesongen og nå, så jeg har lyst på i alle fall ett par til med sommerlige sko. Jeg har også lyst på en (eller tre :P) lange kjoler/maxikjoler, men det får eventuelt skje hvis jeg tilfeldigvis snubler over en jeg bare ikke kan la være å kjøpe. Får bare tenke at hver krone spart blir en ekstra krone på bryllup ♥

 1. Kommer du til å bruke det?

Det fremkommer vel ganske tydelig at jeg ikke har planer om noen vill shopping, med bortkastede innkjøp, så, ja, alt som kjøpes vil bli brukt 😉

 1. Hvor bader du helst?

Åh, jeg blir litt irritert på meg selv nå, merker jeg. Saken er at jeg egentlig elsker å bade i saltvann, og aller helst på hytta. Problemet er at jeg har blitt verdens største frysepinn etter at jeg ble voksen, og det skjer nesten aldri at jeg kommer meg ut i vannet mer :/ Dermed blir svaret nå at jeg helst bader i basseng. Ja, vi må nok på Tøyenbadet noen ganger denne sommeren...

 1. Hva vil du si til ferie-deg?

Legg fra deg mobilen. Skriv litt (bok) hver dag. Slapp av med Alexandra og Anders. Ikke stress og vær sur. Pust med magen. Ta deg et glass vin.

 1. Hva skal du spise?

Deilige salater og skinke og jordbær og ost.

 1. Hva skal du drikke?

Islatte, spritzer, og tørr Riesling.

 1. Hva skal du ha på deg?

Jeg krysser fingrene for at det blir perfekt vær for å bare gå rundt i deilige sommerkjoler og solbriller 😀

 1. Hvordan kommer du til å huske ferien i september?

Jeg håper jeg kommer til å føle det som om jeg faktisk har hatt ferie. Det syns jeg har vært en utfordring de siste årene, når jeg har jobbet på UiO, at det liksom aldri har blitt ordentlig feriefølelse - man er på en måte alltis og aldri på jobb. Jeg ønsker at jeg kjenner at selv om ferien i år kanskje ikke kostet mest, så var det ordentlig ferie og kos. Og med mindre været blir så dårlig at det rett og slett ikke går an å være på hytta, så er det sånn det skal bli; avslapping og kos med familie og venner på Herføl ♥

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *