Hopp til innhold

On the road again

Da er ferien i gang, dere! Anders vet fremdeles ikke heeelt hvor mange uker han skal ha ferie, men jeg har i alle fall ingen avtaler igjen før året slår over i august. Første punkt på årets ferie, er rett og slett biltur 🙂 Vi (aka. Anders, Vibeke og jeg) har hatt en «plan» om at vi skulle på tur denne uken i ganske mange måneder, men bortsett fra at vi skulle kjøre bil, så visste vi ikke noe mer – før på tirsdag.

Eller, det vil si, vi har kalt det «biltur i Norge/Norgesturné/Norgesferie», OG Vibeke var innstilt på at hun ville til Liseberg...så da ble selvsagt planen til slutt (laget tirsdag ettermiddag):

Onsdag: Kjøre Oslo-Göteborg. Liseberg. Feire Anders’ PhD-levering på kvelden (jada, det er en god grunn for feiring, og Vibeke hadde jo ikke vært med å feire før, altså, i går). Overnatting Hotel Opera. Finne overnatting i Fredrikshavn.

Torsdag: Båt Göteborg-Fredrikshavn (kl 12). I Fredrikshavn er det visst et Escape-room vi bare må til (i følge Anders – så får vi jo se hvordan det blir). Overnatting etellerannetsted.

Fredag: Båt fra Fredrikshavn til Kristiansand (kl 08). Her er detaljene litt blurry for mitt vedkommende, for denne reiseplanen ble nemlig laget hovedsakelig av Anders og Vibeke – jeg var opptatt med et intervju med Teknisk Ukeblad, og så måtte jeg gjøre meg klar for Live-sendingen på Facebook. Uansett, jeg tror kanskje det var snakk om dyreparken. Kanskje. Eller kanskje det utgikk, fordi vi tenkte det kom til å være ti tusen millioner andre mennesker der, og SÅÅÅ viktig er ikke dyreparken for oss... Det jeg VET er i alle fall at vi skal kjøre til Stavanger (når jeg tenker meg om lurer jeg på om det er dit vi skal med én gang etter at vi kommer i land). Så blir det overnatting der.

Lørdag: Gå til Prekestolen! Ideen til denne turen fikk vi etter at vi ble dratt med (med «vi» mener jeg nå Vibeke og jeg) til Trolltunga for to år siden. Vi var på ingen måte mentalt (eller fysisk) klare for den turen, men vi klarte det, og det ble en innmari fin tur, så tanken var litt at vi ville gjøre noe liknende – bare ikke like tøft (Trolltunga med 15 kg på ryggen, uten å være trent/vant til det er relativt tungt). Så Prekestolen var også noe vi hadde i bakhodet da vi begynte å fable om denne turen for flere måneder siden.

Søndag: Kjøre hjem, fra hvor nå enn vi kommer til å overnatte fra lørdag til søndag 🙂


Norgesturneen vår ble altså en liten Skandinavia-turné, og ikke så veldig mye «kjøre rundt og oppleve Norge», men det trenger jo ikke å være feil. Det er også en del som ikke akkurat er hugget i stein ennå, men jeg tror det blir bra!

Nyt sommerdagene ♥


Oppdatering: Da jeg skrev denne teksten hadde vi akkurat ankommet Göterborg, men derfra gikk turen rett til Liseberg. Jeg har aldri vært der før, men Liseberg leverte virkelig til de grader varene! Vi kommer absolutt til å dra tilbake hit – også med barn (Alexandra har tre uker ferie med pappaen sin nå, derfor er det bare voksne på denne turen 🙂 )

Jeg er egentlig ganske skeptisk til karuseller, og opplever ofte at det ikke er så mye for meg å gjøre når jeg er på tivoli. Sånn var det ikke på Liseberg! For det første så var parken ordentlig fin og pen (og det gjør meg veldig glad), og så hadde de «barne»karuseller i alle nivåer – noe som betyr at også for meg var det karuseller nok for hele dagen. SOM jeg koste meg (Vibeke og Anders koste seg selvsagt også, men det var liksom ikke noe spørsmål 😉 )! Her er et lite bildedryss fra gårsdagen:

I skrivende stund sitter vi på Fredrikshavn-båten, og jeg begynner å kunne skimte Danmark der fremme i horisonten 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *