Hopp til innhold

Rolig på’n igjen – sommerminner og høstplaner

Da var denne sommerFERIEN over (med trykk på at det er ferien, og ikke sommeren i seg selv som er over). Det markeres ganske brått for Anders, som var ute av døren klokken kvart over syv i dag tidlig, mens jeg har latt meg selv få en litt mykere overgang – det er vel kanskje en fordel med å drive for seg selv...;) Jeg fikk kaffe på sengen litt før syv i dag, da, så jeg er ikke helt i usync med Anders, altså. Alexandra, derimot, måtte jeg jobbe hardt med for å få til å våkne en stund etter ti. Hun er ikke på AKS denne uken, så hun skal bare ha en uke sommerferie for seg selv, hjemme; det vil si at hun gradvis skal komme tilbake i relativt normal legge seg- og stå opp-rutine, at hun får en liten liste med ting hun må gjøre (i dag: henge opp klesvasken og rydde på plass en liten haug med sine ubrukte klær fra ferien), men at hun ellers kan få slappe av og bare være i egen feriemodus. Jeg tror det er litt deilig for et 100% enebarn å få noen dager i helt ro etter en uke med 2 andre barn kontinuerlig oppå hverandre - de tre barna har virkelig gått over all forventing sammen i en uke, men jeg vet at Alexandra blir litt sliten etter en stund 🙂

Det aller beste øyeblikket i den drøye uken vi har hatt på Herføl må forresten være den første kvelden da Andrea og Arian hadde kommet ut til oss: Barna hadde vært ganske lenge oppe, de hadde blitt lest for, og egentlig fått beskjed om at var det kvelden og det skulle ikke være mer «tull». Så hører jeg plutselig litt stotrete mumling oppe fra barnerommet. Jeg lister meg opp, og der sitter Alexandra opp i sengen, i mørket, men med lommelykt ned i boken Nattafortellinger for rebelske jenter, og leser om Ada Lovelace for de to andre, som ligger musestille og lytter. Da var det ikke annet å si enn at så hyggelig dere har det – dere får lov til å lese for hverandre ♥ Saken er jo den at Alexandra ikke har vært spesielt glad i å lese, og hun føler nok ikke aller mest mestring på akkurat dét punktet. At hun da helt frivillig sitter og leser høyt, og hele teksten igjennom, for de to andre syns jeg er fantastisk. Hun var selvsagt superstolt etterpå - med god grunn.


Selv om dagen i dag startet roligere enn på en "skikkelig" arbeidsdag så blir det fullt kjør fra i morgen. Det er mange ting som skjer fremover - tekster jeg har lovet å skrive, nye foredrag jeg skal holde, store konferanser som skal ledes, reklamefilm som skal spilles inn, podcast skal forberedes og gjennomføres 🙂

Denne uken skal jeg intervjues av Jimmy Westerheim i The Human Aspect - det skjer allerede i morgen, og da kommer jeg nok virkelig til å kjenne på at nå er vi "i gang igjen", jeg skal møte med Næringslivets NOx-fond, som jeg skal lede konferanse for i begynnelsen av september (Sammen om å kutte utslipp - dét blir spennende!), og på onsdag kjører jeg i gang med en ny runde Live på Facebook - om kjernefysikk, thorium, kjernekraft, og kanskje noen andre ting óg...;) Nå er jeg også skikkelig tilbake her på bloggen - ikke noe 5-dagers pauser eller slurving med Formelfredag!

På privaten er det møte med Ingrid og Charlotte (begge forloverne mine ♥) i kveld, og det gleder jeg meg til. Med alt som skjer, som passer fint inn i sekken "Livet", så er det ikke så ofte vi sees; eller, det vil si, det må mer planlegging til for å kunne treffes (vi har til sammen 6 barn under 9 år 😛 ). Egentlig har vi vært ganske flinke i det siste, til å få til denne planleggingen, men det blir fort noen måneder mellom hver gang. Derfor: Gleder meg til i kveld, og håper forresten vi finner en dag å se på slør - trenger jo forlovere for sånt 😉


Dette bildet ser kanskje ikke så spesielt ut, men det er det! Anders leser mail; svar fra Nature om at de har mottatt artikkelen hans. Man kan selvsagt ikke vite om man får publisere i Nature "bare" fordi man skriver til dem, men det er selvsagt flere med på å ta avgjørelsen om at dette, det er kanskje godt nok for Nature... Jeg krysser fingre og tær ♥

Fysikk, sommer og kjærlighet i skjønn forening 😀 Altså, hvor fascinerende er det ikke med kondens på kaldt glass i varmen, egentlig?!?

Brennmanetpizza 😛

Alexandra har for alvor lært å svømme denne sommeren: Hun er en av de to små hodene, langt der ute - det andre er mamma. Sammen svømte de helt ut til den røde bøyen/båten. Det var en skikkelig utholdenhetstest for Alexandra, men hun klarte det med glans (og fikk kjenne på det å bli skikkelig sliten av å svømme).


Denne høsten (det vil si fra september, og ikke august 😛 ) så skal Anders forsvare doktoravhandlingen sin (hvis den bli godkjent 😉 ) med påfølgende feiring, bryllupet skal planlegges «ferdig» (det viktigste nå er å få spikret lokale), og sammen med Silvija Seres skal jeg lage ca 10 podcaster om teknologi (det kommer mer info om dette snart 🙂 ). I tillegg er det bokskrivingen... Det blir en bra høst (når den kommer i gang).

Apropos planlegge bryllup: Jeg skal ikke gå helt ut i «fikse meg til bryllypet det vil si gå ned 10 kg og bli en helt annen utgave av meg selv»-modus, men jeg har lyst til å jobbe med armene mine... Er det noen som har noen gode tips til armtrening å komme med? Altså, hvor begynner jeg, liksom? Er det noen influenser-profil(er) jeg burde følge, eller noe? Ønsker meg sterke, fine armer, som ser bra ut når jeg holder blomsterbuketten den 23. februar ♥ Rop ut om du har tips!


Håper alle andre som er tilbake på jobb denne uken får muligheten til å ta en litt myk start, slik at overgangen ikke blir alt for kjip ♥ 

4 kommentarer til “Rolig på’n igjen – sommerminner og høstplaner

 1. Bjarne

  Kult at du skal lage podcaster sammen med Silvija Seres 🙂

  Kan dere også prøve å ta opp / behandle mer komplekse samfunnsmessige spørsmål på en vitenskapelig måte? Fremtidens teknologi og infrastruktur?

  Har en lang liste med spørsmål rundt potensielle fremtidige transportsystemer, men legger det ikke inn her før det eventuelt blir et aktuelt tema (i en podcast?).

  Svar
  1. Sunniva

   Takk for hyggelig kommentar, Bjarne!
   Vi håper jo å få til det du foreslår - men teamet er jo omfattende, så det er jo ikke sikkert vi går så i dybden på det temaet/de temaene du ønsker deg. Jeg skal dele her på bloggen hvilke temaer vi foreløpig har planer om, så kan du jo evt sende spørsmål på mail/PM på Facebook, hvis du vil 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *