Hopp til innhold

Paraplyer og hjerter og kjæreste-helg på Geilo

Denne helgen er Anders og jeg på en liten kjæreste-høstferie-getaway. Det har vært litt mye i det siste, og vi trenger å bare være litt sammen, uten klesvask og IKEA-møbler som skal skrus sammen og oppvask og et rom som er helt krise og har vært det siden vi flyttet for ETT ÅR SIDEN, så denne helgen sa Anders ganske tydelig at nå skal vi faktisk reise bort. Veldig bra at han er så bestemt, for jeg prøvde meg selvsagt på en sånn menneh, vi kan jo bare gjøre masse kos her hjemme i Oslo, da – turist i egen by, liksom..., men han har selvsagt helt rett i at det absolutt ikke hadde funket på samme måte som å faktisk reise helt vekk 🙂 Så for noen timer siden hoppet vi på Bergensbanen på Oslo S., og rullet sakte ut fra stasjonen, retning nord-vestover.

Jeg sitter jo egentlig mest og koser meg, her ved siden av Anders, i dét nydelige høstværet på verdens vakreste togtur. Vi skal ikke til Bergen, men hopper av på Geilo, for tre netter på Vestlia resort. Allikevel «må» jeg jo irritere meg litt, så jeg tenker det er like greit å bare få det ut av systemet nå med en gang, først som sist. Her er paraplyene jeg ikke skal bruke mer tid på å irritere meg over denne helgen:

 • Facebook sin in app sound. Ca én gang i uken er det tydeligvis en eller annen form for oppdatering av appen, som av en eller annen grunn setter in app sounds på «på». Altså, hvem er det som VIL ha disse lydene på?!? Jeg blir såpass irritert på dette at Anders sa til meg i går, dette må du bare lære deg å leve med – at du må gå å skru den av en gang per uke – både for din og min del... Ok, da, jeg skal prøve ♥
 • Lydknappen på venstre side av mobilen som har sluttet å virke. Nå vil den ikke holde seg nede lenger, så det er ikke mulig å skru av lyden på mobilen (?). Jeg har den nå for det meste i night-mode, men det fjerner ikke lyden av feks kamera (herregud så teit det er med den utrolig høye kamera-lyden når jeg tar bilder *flau*), eller messengerlyden hvis jeg får melding mens jeg er inne i appen. Eller er det noe jeg ikke har fått med meg eller tenkt på? Plis hjelp!
 • Åpningsmekanismen på Extra-tyggegummien. Jeg er som nevnt tidligere tyggegummiman – jeg spiser i snitt ca en drøy pakke Extra-tyggegummi hver dag. Derfor kjøper jeg som regel 5-packs. Disse har en sånn rød plasttrådsak som man skal ta tak i for å åpne pakken på en elegant og enkel måte, men den VIRKER JO ALDRI!?! For det første må man lete masse for å finne den – hvis det i det hele tatt er mulig å få tak i fliken av den – så, når du begynner å dra så funker den ikke si skjøten på innpakningen, der plastfolien (eller hva det nå skal kalles) er limt sammen. Så da må man rive og dra. Irriterende 😛
 • Å enten være for kald eller for varm i den tiden vi går inn i, som skal vare i ca et halvt år. Jeg er en frysepinn, og prøver å kle meg så jeg ikke skal fryse i hjel ute nå, og fremover til april, egentlig. Noe som betyr at når man (jeg) kommer inn på trikken eller bussen blir alt for varm, for der er selvsagt ovnene på ingen måte kalibrert, og det virker som om de har kun to moduser: AV og PÅ, der PÅ betyr Sahara. Ja, men, da kan du jo bare kle av deg, daaaa??? Nei, jeg kan ikke det, tenk, for man skal som regel ikke være der så lenge, og dessuten er det fullt av folk og bare mas!
 • Track-padden på Macen. Stadig vekk havner jeg midt i teksten når jeg sitter og skriver; altså plutselig så blir jeg plassert et helt annet sted enn der jeg er, og teksten kommer på feil sted, og alt blir feil. Sånn var det ikke på den gamle, Mac Book Proen, men sånn er det på den nye Mac Booken min...sykt irriterende.

Ikke all verdens forferdelige ting å irritere seg over, altså – men det er jammen meg ganske utrolig hvor sur man kan bli av duste-bagateller...

Nå er jeg kjempeglad for å skulle ha en lang helg alene sammen med Anders på Vestlia Resort på Geilo. Vi skal bare drikke vin, spise god mat, gå på spa og gå turer. Total ro ♥ Og nå som jeg har fått irritasjonen mentalt ned på papir, kan jeg ta denne virtuelle papirlappen og krølle sammen og kaste over skulderen og ned i søppelbøtten. Ferdig, liksom!

Nå skal jeg kjenne på at jeg er takknemlig for Anders, for at vi har råd til drømmebryllupet vårt, og samtidig bare reise av gårde på parhelg, at vi er friske, at Alexandra har det bra, at det er sol og nydelige høstfarger ute, at vi har jobber vi trives med og at det går så bra nå som jeg egentlig nettopp har startet for meg selv, at vi har fått verdens mest sosiale og kosete katt, og mange flere, fine ting.

God helg til deg som leser!

 

3 kommentarer til “Paraplyer og hjerter og kjæreste-helg på Geilo

 1. Bjarne

  iPhone lager lyd hvis den er i Night-mode, men samtidig ulåst.
  Apple har liksom prøvd å gjøre iPhone så veldig brukervennlig,
  men har i den prosessen "glemt" å lage flere voluminstillinger.
  Kan anbefale å få fikset den lydvolumknappen på siden. 🙂

  De kan sende folk til månen, men ikke lage en god tyggisåpner 😉

  Mitt i-landsproblem er som følger (steke egg og bacon)
  1. Steking av bacon i pannen gir god smak til speileggene,
  men er samtidig upraktisk og det spruter så det svir.
  2. Steking av bacon i ovnen er praktisk og tidsbesparende,
  men fører dessverre også til at speileggene ikke får smak

  God tur og helg 🙂

  Svar
  1. Sunniva

   Ah, ja, det er derfor mobilen lager lys hvis jeg får melding mens jeg holder på med den, selv om den er i Night mode...! Takk for oppklaring av det som for meg har virket som litt random innimellom lager mobilen lyd selv om den ikke skal 🙂
   Problemet blir forresten løst om et par dager; i går ble Anders så lei av at jeg klager over alt som er galt med mobilen nå (den har gjort en relativt lang og tro tjeneste) - det er mer enn bare den knappen, så han bestilte ny mobil for meg. Så om et par dager oppgraderer jeg til iPhone 8 - det gleder jeg meg VELDIG til! Anders syns også det var veldig morsomt at han kunne velge å få den levert til Dr. Sunniva Rose (ikke noe jeg visste om da han bestilte), så det er visst det det kommer til å stå på hentelappen når den kommer 😛

   Jeg har ingen problemer med å forstå dine ilandsproblemer...noen ganger livet rett og slett en catch22 😉

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *