Hopp til innhold

App-anbefaling: Kry

EDIT, mandag kl 9: Oppdatert med screenshots fra appen - som jeg glemte søndag kveld, da jeg ganske trøtt publiserte innlegget 😉


Anders har vært syk i nesten to uker nå – noe som har vært/er utrolig slitsomt og irriterende. Aller mest for ham selv, selvsagt, men faktisk også litt for meg (ja, da, jeg mener at det er han det er synd på, altså). Han var liksom på vei til å bli bedre i løpet av forrige helg, men så begynte hostingen... Han har hatt en så ekstrem tørrhoste at han i løpet av de fleste nettene denne uken omtrent ikke har sovet (og det er der det blir bittelitt synd på meg også; for når det smeller i hoste hvert 5 sekund, så blir det ikke så mye søvn på meg heller - fredag var jeg faktisk helt ødelagt, ennå Anders til slutt tok med seg madrass og dyne og la seg på stuegulvet ♥)

Så det er hosten som virkelig har vært ille, og som har tatt bort søvn, men han har vel ikke følt at det har vært ille nok til at det var verdt å ta turen til legen - eventuelt at han orket å ta turen til legen. Så det var da jeg plutselig kom på at jeg hadde hørt om lege-appen Kry, og jeg ba han teste. Og Anders var så fornøyd (han elsker jo alle mulige teknologi-gadgets og greier 😛 )!

Appen fungerer ved at man åpner den (eh, selvsagt), logger inn med Bank-ID, og så bestiller man time. Åpningstidene er 07-22, og da Anders bestilte time fikk han beskjed om at det var 10-15 minutters ventetid (det kan man leve med), men han fikk timen allerede etter 5 minutter (dette var sånn ca lunsjtider en av dagene denne uken).

 

Så ringte legen (etter 5 minutter, alstå), og de hadde en videokonsultasjon; Anders fortalte om symptomene sine, og sa at han gjerne ville ha Cosylan for hosten. Legen mente det hørtes greit ut, og som om at han hadde et virus, men han ville gjerne se om det kunne være bakterielt før han skrev ut. Da gikk Anders bort til en lampe, og holdt kameraet opp mot munnen, så legen kunne se hvordan det så ut. Legen kunne bekrefte at dette absolutt så ut til å ikke være bakterielt, og Cosylan-respet var på vei. Easy peasy!

Kry-appen er virkelig genial i den typen tilfeller der du vet (ganske sikkert) hva som feiler deg og dermed hva du trenger - feks antibiotika for urinveisinfeskjon (omtrent alle kvinner VET når det er på vei, og hva de trenger) eller Cosylan for tørrhoste som gjør at du ikke får sove, eller hvis du er i en sånn situasjon at du trenger dokumentasjon når du er syk - feks hvis du er elev på videregående 🙂 I tillegg er den genial fordi du får raskt time, og prisen er 350 kroner. Appen kan visst også brukes i utlandet, og det er sikkert andre bra ting med den, men det har jeg ikke testet, så det vet jeg ikke noe personlig om. Jeg vet bare at dette er en app man burde ha!

De to siste nettene har det endeleig vært litt nedgang i hoste, og vi krysser fingrene begge to for at nå starter vi en normal uke. Det er liksom bedre for alle når ikke noe ligger hjemme og hoster og er miesrabel, for det påvirker liksom hele stemningen og arbeidskapasiteten - også på de (les meg) som ikke er syke. Heldigvis så er ikke Anders en som blir sur, selv om han har det som han har hatt - i motsetning til meg, alstå...jeg ville nok vært gretten 😛

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *