Hopp til innhold

Ja, man kan faktisk ha så fulle dager

I dag har jeg vært gjest i Mammabanden på Snapchat. Mammabanden er et snapkollektiv, der jeg ble invitert for å snakke om "kjønning" - som jeg syns er både viktig og interessant. Jeg gledet meg, og takket ja med én gang jeg ble spurt 🙂

Så satte jeg i gang i dag tidlig; jeg pratet og postet, og følte at dette går bra... Så begynte det å komme kommentarer: Du må tekste! Og jeg tenkte at, nei, det har jeg ikke tid til - å snakke i 30 sekunder tar meg 30 sekunder, og det kan jeg gjøre mens jeg beveger meg fra A til B (#multitasking). Det å skulle tekste det jeg sier på 30 sekunder tar BETYDELIG mer tid enn 30 sekunder. Problemet var vel da jeg sa dette; da kom de ekle kommentarene...  "Ja, det er visst slitsomt når du plutselig må tenke på andre enn deg selv". Jeg hadde ikke trodd noen ekle kommentarer skulle påvirke meg så negativt, men dette var skikkelig den berømte dråpen i begeret i dag - jeg ble ordentlig lei meg!

Saken var, skjønte jeg etterhvert, at Mammabanden har en fast policy på å tekste alt som legges ut, av hensyn til alle. Egentlig en fin policy; men den fikk jeg aldri høre noe om... Jeg har en såpass travel dag om dagen at hadde jeg visst om det så hadde jeg vært nødt til å takke nei. Så jeg prøvde å forklare dette, og da kom kommentarene om hvor utrolig sutrete jeg var.


Men så travelt går det faktisk an å ha det: Anders og jeg har akkurat nå en arbeidssituasjon nå der vi jobber 10-12 timer om dagen (nei, da mener jeg ikke medregnet reisevei og «arbeid» hjemme, som matlaging, lekseoppfølging og dugnadsarbeid) – dette er ikke klaging eller sutring, det er faktaopplysninger om hvordan ting er 🙂 Det er ganske tøft, og det kan sikkert alle som har/har hatt det likt skrive under på; vi har det nemlig ikke sånn nå at en av oss holder fortet og har hovedansvar hjemme, fordi plutselig bare skjedde det mye på én gang, og vi sier «ja». Ikke at det er synd på oss på noen måte; vi har valgt det selv, og "ønsker" jo å ha det sånn akkurat nå, men det er altså grunnen til at man kan ha kapasitet til å gjøre én ting, men ikke en annen.

Det er jo ganske fascinerende hvordan det er så fryktelig lett å bli provosert fordi jeg liksom ikke har evnen til å sette meg inn i andres situasjon – av folk som tydeligvis ikke evner å sette seg inn i min situasjon...;) Kankskje min hverdag er annerledes enn din?

Jeg syns dette er et begrep som ofte misbrukes, men i dag syns jeg faktisk det passet: Kvinner er kvinner verst. Målet mitt var i alle fall ikke å pisse på de som ikke hører, det var å bidra når jeg ble spurt, med det jeg kunne.


Det ble allikevel til at jeg gjennomførte dagen, uten teksting (jeg fikk vel bekreftet at jeg er en sånn som ikke tenker på andre enn meg selv, da 😛 ), men jeg tror det til slutt ble ganske bra. Fikk i alle fall mange fine kommentarer - blant annet fra mødre som sa at dette hadde de ikke tenkt over, og nå hadde de virkelig fått noen nytt å tenke på ♥ For de som er interessert så ligger hele storyen ute på snapchat: Mammabanden nå. Hvis du ikke rekker å få med deg denne, eller du vil høre mer, så snakket jeg om samme tema på Familieliv-podden.

 

 

 

6 kommentarer til “Ja, man kan faktisk ha så fulle dager

 1. I

  Jeg fulgte med deg halve dagen, vet ikke hvordan du avsluttet det, men jeg syns det var helt fint med 1 setning også snakket du mye rundt det. Jeg er desverre i en situasjonen hvor jeg ikke får så mye ut av lange snakke snaps så skjønner andres irritasjon, men jeg trykker meg bare gjennom:)

  Svar
 2. Ingrid

  Synes at du gjorde en god figur! Det var veldig interessant, og et utrolig viktig tema å drøfte/opplyse om. Jeg tror at veldig mange voksne glemmer å "tenke seg om", og veldig lett gjør "som alle andre", evt. som handelsstanden vil at vi skal tro at alle andre gjør. Latskap, som du sier!

  Takk for at du gjennomførte på en så profesjonell og ordentlig måte til tross for surmaga kommentarer. Det ga meg mye. Kommer definitivt til å anbefale episoden på Familieliv-podden videre.

  (PS. Jeg tror mange også kommenterer uten å tenke seg om... Og det er jo så mye lettere digitalt enn ansikt-til-ansikt. Vår generasjon har et stort behov for digital oppdragelse. Vanskelig å gjøre noe med dessverre. Uansett, "rise above" og heia deg!!)

  Svar
 3. Astrid

  Men kan du ikke også se muligheten i gårsdagen opplevelser? Bruke de til noe positivt? Som å f eks rette fonus mot mekanismene som fører til og /eller konsekvensene av netthets? Kanskje litt på siden av det du egentlig formidler om dagen da ehe:-)

  Svar
 4. Camilla

  Jeg så på storyen siden det var du som var gjest, og jeg skjønner hvorfor man ønsker tekst så "alle" kan få gleden av å forstå hva det snakkes om, men det må jo gå an å si i fra på en ordentlig måte isteden for å være spydig. Det var jo ikke din feil når du ikke hadde fått beskjed!

  Viktig tema uansett, og gøy å følge deg ila en hel dag:)

  Svar
 5. Bea

  Så deg på Snap i går, veldig bra tema. Vi har en gutt på 2 år som har diverse klær i rosa, bla en knallfin rosa utedress. Takk for inspirasjon for hva jeg kan svare når folk spør. For folk gjør virkelig det, men hva skjer når en gutt går med rosa dress? Ikkeno ?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *