Digital eller digitull?

Da har jeg sendt fra meg morgendagens presentasjon, og kofferten er nesten ferdig pakket. Togbillettene er klare, og jeg setter snart nesen mot Åndalsnes 🙂

I morgen skal jeg bÄde holde foredraget Digital eller digitull?, OG workshopen Hva er greia med "digitalisering" og programmering? Bakgrunnen for foredrag og workshop er at jeg fÄr helt mark av ordet "digitalisering" som virkelig brukes om ALT, og dermed betyr det INGENTING... I gÄr feks, var jeg pÄ halvdagsseminar om programmering i skolen, og der ble ogsÄ "digitalisering" brukt flere ganger (jeg har hÞrt det brukt/misbrukt mye mer enn det jeg opplevede i gÄr, men dog) - og jeg er sikker pÄ at selv fra samme foredragsholder hadde ordet forskjellig betydning (og jeg tror ofte ikke foredragsholderen selv vet hva hun eller han mener) i lÞpet av ett og samme foredrag.

(Det var ikke tid til spÞrsmÄl :/ )

NÄr det snakkes om (nye) teknologier og digitalisering sÄ er gjerne ytterpunktene:

  • strĂžm pĂ„ papir - altsĂ„ at man gjĂžr nĂžyaktig alt pĂ„ samme mĂ„te som fĂžr bare at man sender en pdf pĂ„ mail istedetfor post. Tadaaa: DIGITALISERING!
  • maskinlĂŠring kommer til Ă„ gjĂžre verden til et bedre sted og pĂ„virke absolutt alle aspekter av livene vĂ„re - sagt med tusen millioner stjerner i Ăžynene
  • maskinlĂŠring er bare statsistikk og if-tester og det er dessuten ikke noe nytt heller - sagt med overlegen og oppgitt stemme

SÄ da skal jeg rante litt om dette, prÞve Ä fÄ folk til Ä vite hva de mener (hva mener DU nÄr du bruker ordet "digitalisering"? Si dét istedetfor, sÄ vet andre hva du snakker om...), og se hva som egentlig ligger i utsagn som at maskinlÊring er THE BEST og det er bare statistikk.

SÄ kommer det jeg er veldig spent pÄ, og det er nÄr jeg gÄr videre til workshopen... Jeg kommer til Ä avslutte foredraget mitt med Steve Jobs' sitat

Alle burde lĂŠre seg Ă„ programmere, fordi det lĂŠrer deg Ă„ tenke,

og da fĂ„r vi vel gjĂžre nettopp dĂ©t da?! SĂ„ det blir programmeringsworkshop (hjelp 😀 ). MĂ„let er Ă„ komme i gang, nok til at man kan utforske pĂ„ egen hĂ„nd etterpĂ„, hvis man vil det - og jeg kommer til Ă„ argumentere hardt for at det burde man... Folk driver jo med bĂžker og apper og sĂ„nn for hjernetrening - programmĂ©r istedetfor, mener jeg ♄ SĂ„ skal vi gjĂžre en tekstanalyse av mange tusen bĂžker som Google har lagt ut, og se hva vi kan finne ut med det; feks "hva er de vanligste ordene som kommer etter he og hva er de vanligste ordene som kommer etter she?".

Jeg er som sagt spent, og ikke helt ferdig (jeg er aldri ferdig fĂžr jeg faktisk gĂ„r pĂ„ scenen), men med en 5 timers togtur til Åndalsnes, pluss noen timer fĂžr toget gĂ„r ogsĂ„, sĂ„ skal jeg komme godt i mĂ„l. Dessuten har jeg med meg Anders som moralsk og praktisk support pĂ„ workshopen, og det fĂžles godt nĂ„r jeg skal gjĂžre noe sĂ„nt for fĂžrste gang. I tillegg til at det er inmari fint Ă„ skape noe sĂ„nt sammen, selvsagt ♄

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *