Hopp til innhold

LØRN om Energi – olje er helt fantastisk…!

I dag har det vært enda en innspillingsdag med LØRN, denne gangen med tema Energi(teknologi).

Det er litt skummelt å skulle trekke fram én ting/person jeg syns var ekstra interessant - alle jeg har snakket med har vært spennende, og har lært meg masse nytt (dette med å fordele energi utover, og at både over- og underproduksjon av strøm er problematisk, er noe jeg ikke har tenkt kjempemye over før), men jeg vil gjøre det allikevel: Den siste jeg snakket med i dag var Glen Peters, som er forsker (Senior Researcher, for å være helt korrekt 🙂 ) hos CICERO (senter for klimaforskning), og på spørsmålet om hva hans beste eksempel på energi-teknologi er så svarte han olje... Og det digget jeg så innmari!

Greia er jo den at olje er et helt fantastisk produkt, og det må vi faktisk skjønne.

Ikke fordi det betyr at vi skal brenne opp alt og ikke bry oss om kloden, eller at det betyr at man ikke tror på menneskeskapte klimaendringer. Men fordi de fleste (alle?) utsagn om X er den nye oljen!, rett og slett ikke holder vann. Olje er energitett, billig, lett å håndtere, i riktig form er det lite farlig (type: det er ikke ustabilt og eksploderer fordi du kræsjer med bilen, selv om Hollywood vil ha oss til å tro annerledes 😉 )... Det at du kan fylle tanken på noen minutter, og så sette deg i bilen og kjøre non-stop Oslo-Trondheim, eller frakte flere hundre mennesker rundt halve kloden i løpet av noen timer - det er så AMAZING at det høres jo ikke egentlig ut som at det er sant.

Og nettopp for at vi skal ha en sjanse til å gjøre noe med vår avhengighet av olje er vi helt nødt til å forstå hva det er vi faktisk prøver å erstatte. Det er rett og slett ikke hva som helst - olje er et veldig spesielt produkt, med veldig mange positive sider ved seg. Pluss én veldig negativ (kanskje flere?).

Hele epsioden kommer i løpet av en drøy uke eller noe, men jeg anbefaler selvsagt å lytte (og lørne 😉 ) på alle de episodene vi allerede har lagt ut: LØRN.TECH på nett, eller i din favoritt-podcastapp ♥ Så langt har vi spilt inn ca 130 episoder, og rundt 100 ligger ute nå 😀

Ønsker alle en god, og lærerik helg ♥

1 kommentar til “LØRN om Energi – olje er helt fantastisk…!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *