Hopp til innhold

Jeg kommer fremdeles ikke til å kjøpe jodtabletter

Bare et par dager til nå, så er den aller mest hektiske perioden over, og jeg er ferdig med å halse etter deadline etter deadline etter deadline. Jeg kjenner at det er faktisk ikke godt, og jeg føler jeg ikke får til å levere helt 100% på noe...

I går og i dag har jeg sittet med (les: sitter med) filming og klipping til et prosjekt som kommer snart. Gøy - det var bare dette om å ha tiden til å føle seg heeeelt trygg på resultatet, da 😛 Jeg er i alle fall fullt opptatt med det nå, disse dagene, og ville bare innom for å si hei, og bekrefte at jeg fremdeles står inne for at jeg ikke har noen planer om å kjøpe jod-tabletter (jeg har forresten fått noen saklige innvendiger/kritikk angående ikke-radioaktivt jod og skjoldbruskkjertelen - så det skal jeg komme tilbake til når jeg bare lander denne uken 🙂 ). Det har vært mer skriving om det i mediene i det siste, i tillegg til at flere i min Facebook-feed skriver om at de selv har gått til innkjøp, og det syns de alle andre burde gjøre også. Alle får selvsagt gjøre som de vil, og i utgangspunktet mener jeg jo at man skal følge myndighetene sine råd - og deres råd er jo å kjøpe en pakke jod-tabletter til 300,-.

Det jeg dog har tenkt på er hvor godt forberedt vi egentlig er på en katastrofesituasjon sånn generelt, og svaret på det er jo fryktelig dårlig... Så det Anders og jeg snakket om var rett og slett å ordne med en boks med (drikke)vann, mat, batterier, lys, og sikkert noen andre ting som man kan google seg frem til at man burde ha på et fast sted i en sånn "katastrofe-boks". Jeg ser fremdeles ingen god grunn til å ha jod-tabletter i denne esken, men jeg skal tenke litt nøye gjennom vårt generelle kosthold, for å være sikker på at vi alle sammen faktisk får i oss nok jod hver dag, hele tiden.

Det er kjent at nordmenn, og spesielt de yngre (min generasjon og nedover), får i seg mindre jod enn tidligere - noe som ikke er bra; hverken i hverdagen (som vi jo vet at kommer, hver eneste dag), eller i katastrofen (som antageligvis ikke kommer). Selv spiser jeg mye melkeprodukter - absolutt hver eneste dag - så jeg trooor jeg skulle være dekket, men når jeg tenker meg om så er jeg ikke sikker på Alexandra, og det er jo ikke bra...:/

Hva tenker leserne mine om dette? Bekymret for om du får i deg for lite jod til vanlig? Tenker du på "atomulykken" (og det må være en Tsjernobyl-type ulykke - det holder ikke med en atomubåt som skulle hatt en ulykke utenfor kysten vår), og at du burde skaffe deg jod-tabletter? Jeg registrerer i alle fall som sagt at det er mer fokus på dette i feeden min nå om dagen...:)

 

Ellers ble det nytt kamera i går. Nå måtte jeg bare, og jeg landet på dette fra Olympus. Skulle gjerne hatt det i beige, men jeg måtte ha det i går, og da ble det hvitt, som de hadde inne. Så hva tar jeg bilde av, da? Jo - selfie ...;)

Nei, jeg må komme meg tilbake til "klippen", og om noen timer går ferden til Teknisk Ukeblad, og lansering av boken VR og AR - en norsk introduksjon, der jeg skal være med en tur på scenen. Blir gøy 🙂

 

3 kommentarer til “Jeg kommer fremdeles ikke til å kjøpe jodtabletter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *