Hopp til innhold

Alle har et grunnstoff i navnet sitt (bordkort)

Nå begynner bordkortene å ta form!

De er altså en bensen-ring som er formen, på en rosa bakgrunn (of course), og alle navn er markert med sitt unike grunnstoff. Det er ikke noe juksing, og alle de 60 gjestene har sitt grunnstoff alene 🙂 (Vi skal bruke dette videre i periodesystemet for å lage bordkart 😀 ) Så tenker du kanskje at dette var jo en ganske gøy idé, det er sikkert ikke så vanskelig å få til, så kan jeg fortelle at hvis målet er at ingen skal ha samme grunnstoff to ganger (feks så er jo både O, I, S grunnstoffer, som gjør at man fort kan finne et), så blir det fort ganske avansert...! Hvis du er i tvil så kan du jo bare sette i gang; start med 10 navn, feks, og legg til ett og ett navn, og se hvor fort det blir mer eller mindre umulig å gjøre for hånd.

Anders påpekte at det å få til dette for 60 navn kom til å bli vanskelig, og jeg var litt sånn; ja, men vi kan jo finne ganske mange unike grunnstoff, og så bare finner vi opp grunnstoffer i de navnene som er igjen, og da var Anders bare sånn vi kan ikke JUKSE!?! Jeg lager et lite program! 😀

 

Det var faktisk et enda mer avansert problem enn det Anders først tenkte også, og han har lovet å skrive om den algoritmen og det programmet han måtte lage for å løse det, men han har bokstavelig talt jobbet døgnet rundt den siste tiden (det ble vel noe sånt som 24 timer ren jobb bare forrige helg), så jeg får bare vente på at han faktisk har tid og overskudd til å forklare...

 

Disse er jo nå egentlig good to go, men planen er å skrive en liten tekst om hvert grunnstoff på baksiden av kortene. Det er gøy å lære nye ting, så jeg håper vi får tid til å fikse det også!

Hva syns du, blir de ikke fine? ♥

4 kommentarer til “Alle har et grunnstoff i navnet sitt (bordkort)

 1. Zara Fatima

  Imponerende! Ser fantastisk bra ut! Lykke til med planleggingen videre. Dette er mitt første besøk på bloggen din. Må si jeg kommer til å ta flere turer innom. Stå på! 🙂

  Svar
 2. Ina

  Så morsom ide med grunnstoffene! Om han får tid må du gjerne lage et innlegg hvor han forklarer koden ? Har laget meg en liten ide om hvordan det kan gjøres, men hadde vært spennende med hans løsning! Vet du forresten hvilket program han kodet i?

  Svar
  1. Sunniva

   Hei Ina, så gøy at du er interessert i koden 😀 Han kodet i Python, det vet jeg, men er usikker på hvordan han faktisk løste problemet...nå som vi er på bryllupsreise kan det jo hende han får overskudd til å skrive ned og forklare. Jeg skal se om jeg kan overtale ham 😉 <3

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *