Hopp til innhold

Hater Oslo kommune humler?

...eller elsker de dem...?

Langs Treschows gate på Sagene/Bjølsen går det nemlig en gresskråning ned mot Akerselven. Hver vår gror det til en eng her, med gress, strå, blomster, og alt det som gror i en eng som bare får være i fred. Og hver sommer - det vil si, i går var det tredje sommer på rad - så blir alt sammen klippet ned.

Det er som sagt en ganske bratt skråning, og det er ingen utsikt å snakke om her, så det er ikke sånn at folk sitter her og ser utover. Det er bare en skråning, som nå har gått fra å være full av livsgrunnlag for humler og andre, til å være nedklippet, tustete og ganske stygg (det syns kanskje ikke så godt på disse bildene fra gårsdagens instastory, men det blir ikke noe mykt og fint gress her, for å si det sånn). Så mitt spørsmål blir jo da om ikke Oslo kommune ser at de fjerner det lille livsgrunnlaget for humler (og andre kryp) som vi har her langs Treschows gate?

Jeg fikk mange responser på dette innlegget i går - alle, bortsett fra én var enig i at dette var bare høl i huet og trist. Men så var det den ene, som sa at for å få en skikkelig eng så MÅ det slås to ganger i sesongen, ellers blir det ikke engblomster. Engblomstene får først vokse opp når de får lys og plass (aka. alt det andre er borte).

Så, er det heller sånn at Oslo kommune elsker humler? Kan noen hjelpe meg her? Er det superlurt å slå gress og blomster nå i slutten av juni, fordi da blir det faktisk totalt sett et bedre livsgrunnlag for humlene, eller er dette hårreisende dumt, i en tid der de fleste har fått øynene opp for humle/biedød og de enorme problemene som vil følge med det...?

3 kommentarer til “Hater Oslo kommune humler?

 1. Ina

  Jeg trodde også man måtte slå et par ganger i sesongen for å få ordenlig eng. Jeg prøver ganske hardt å få til blomstereng i hagen, og det er ikke så lett! Hvis det ikke slåes så blir det bare kratt og ugress og ikke noen engblomster, hvis det slåes for ofte så blir det gressplen. Usikker på når de ideelle tidspunktene å slå er, men det perfekte for ei fin blomstereng er vel en liten flokk gjeiter som kan beite litt her og der. Kanskje ikke veldig realistisk på sagene, så da må vel gressklipperen til 🙂

  Svar
 2. EinarT

  For å lage blomstereng må graset slås etter avblomstring. Så må slåtten ligge og tørke på bakken noen dager slik at frø faller til bakken. Deretter må graset rakes vekk slik at jorda ikke gjødsles, men blir mer mager. Etter noen år bør det gi resultater.

  Svar
 3. Sunniva

  Hei Sunniva!
  Jeg skal begynne på et ingeniørstudie til høsten, og har noen spørsmål.
  Er en i5-prosessor på pc nok til å drive programmer som Python og Matlab, eller burde jeg velge en med i7? Og tror du det er best å velge Mac eller pc med Windows til et slikt studie?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *