Hopp til innhold

Kveldsskift:)

Da er kveldsskiftet i gang, og både Gry og jeg har satt oss godt til rette med laptop, utskrifter å lese og bøker.

Har funnet ut at vi studerer nikkel-62, og hver tredje time må vi skru av beamen og gå inn i eksperimenthallen for å forandre vinkelen på monitor-detektoren - innmari gøy for de som har nattevakt *fnis*.

 

Viktig å huske å ha på seg dosimeteret sitt (som ikke gir noen som helst beskyttelese, men hvis ting skulle gå skikkelig galt kan man ihvertfall finne ut av hva slags stråledose jeg har fått:P ) 
Rosa negler skrur og forandrer vinkel 🙂 

 

Vi prøver å finne ut av hva slags strøm vi egentlig har...

 

Denne boken er helt PERFEKT for meg - jeg er nok ikke helt som alle andre fysikere når det kommer til datamskiner og programmering og sånn heller 😉 Har så langt i kveld ikke fått lest noe i den, da, for Gry og jeg har det så hyggelig <3

Gry er kjempeivrig fordi hun har funnet ut at det ikke er for dyrt å få kjøpt noen milligram med tinn-112 fra Russland, så kanskje det blir fler tinn-eksperimenter etterhvert...?

Nuklidekartet er på plass. Her representert ved tinn-112
Ellers ble det ingen trening i dag, men det ble lunsj-shopping med ganske så godt resultat - og det er jo forsåvidt som en treningsøkt det også, jeg gikk jo tross alt fra Blindern og ganske langt ned i Bogstadveien 😉
Her er dagens fangst:

 

Stor ørepynt; de kan vel (nesten) ikke bli for store 😉

 

 

 

I tilfelle noen lurer: disser er ikke til meg, altså...men de virket som om de var varme, vanntette, gode og ikke minst freshe og rosa, så da ble det noe på Alexandra i dag også;)
Ingen alarmer så langt i kveld - håper det fortsetter sånn fram til vi er ferdige klokken 23! Da gjenstår isåfall bare nye vinkelforandring om en time, også får jeg virkelg prøve å få lest om "Compound-nucleus averaging"...;)

 

 

Har på meg den nye genseren min og det nye tube-skjerfet, som btw bare var helt himmelsk å ha på seg XD
-S

3 kommentarer til “Kveldsskift:)

 1. Anonym

  Tips: Om du ikke kan programmere fra før er det ikke noe særlig bra idé å starte med C++. (Du vet det kanskje, men det går noen bra kurs i programmering for naturvitenskapelige anvendelser på IFI.)

  (Fin blog!)

  Svar
 2. Sunniva

  Hei, og takk for hyggelig kommentar!

  Dessverre er det slik at programmet vi bruker (og som jeg muligens skal være med å utvikle videre) til å simulere reaktorer er skrevet i C++, så det er nok dette programmeringsspråket jeg må slite med...;)
  Eller kanskje du har noen gode tips om hva du mener jeg evt burde gjøre parallelt med at jeg prøver å lære meg C++? Hvilke kurs tenker du på, forresten?

  -Sunniva

  Svar
 3. Anonym

  Ja, regnet vel egentleg med det var noe slikt - bare tenkte jeg skulle nevne det i tilfelle du tok den noe optimistiske boktittelen bokstavelig.

  Nå er det noen år siden jeg gikk på IFI, men da jeg tok dem var det Hans Petter Langtangen på Simula som hadde ansvaret. Det var vel INF3330 og INF5660, om jeg husker riktig. Nå finnes det visst også et introduksjonskurs i programmering beregnet på naturvitenskapelige anvendelser.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *