Hopp til innhold

Nye/Lånte detektorer *elsk*

God kveld hjerter <3
Nå sitter jeg på syklotronen sammen med fineste Gry, igjen, og nå er det ekstra spennende for vi har fått låne detektorer fra de snille snille menneskene i Milanogruppen 😀 
De nye detektorene er såååå fine <3<3, bare se hvor mye bedre resultatene blir med bare 6 sånne LaBr3-detektorer, sammenliknet med NaI-detektorene (de har vi vanligvis 28 av, liksom...) som vi har til vanlig:
Tusen takk til snille Ann-Cecilie som har laget dette fine spekteret for meg - spesiallaget med "Sunniva-farger" (standard-fargene er rødt og blått, og det er ikke like fint)

Her har vi kjørt en stråle med protoner med 16 MeV energi, på naturlig silisium.
Oppløsningen er jo bare syyykt mye bedre med de "nye" detektorene (mye tydeligere topper i rosa enn i lilla), vi får faktisk bedre oppløsning i energi og i tid og i alt mulig :))) Det eneste som er trist nå er jo at vi bare har fått låne dem, og snart må vi levere dem tilbake igjen (da må noen fra gruppen faktisk dra på road-trip gjennom Europa for å levere dem, siden det er den rimeligste måten å frakte dem trygt på :S), og da har vi bare de vanlige NaI-detekotrene igjen :/
Det hadde vært skikkelig skikkelig kult om vi kunne fått midler til å kjøpe oss sånne ordentlige bra og moderne detektorer, da !!! *blafre massemasse med øyevippene og ønske seg*

-S

4 kommentarer til “Nye/Lånte detektorer *elsk*

  1. Heidi

    Huff, er det ikke kjedelig når det er utstyret som styrer forskningen! Er selv stipendiat og føler noen ganger at jeg må planlegge eksperimentene etter hva slags utstyr vi har til å utføre målinger, og ikke hva som faktisk er interessant å måle! JA til mer støtte fra NFR!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *