Hopp til innhold

En tur på Legevakten :/

God mandag alle!
For oss ble overgangen til den nye uken litt mer dramatisk enn vanlig... 
Ved midnatt begynte plutselig Alexandra å gråte, og hun hostet en tørr og ekkel hoste, ville ikke ha smokken, var lett hysterisk og ville ikke bli tatt på - og det verste; hun hev etter pusten, og brakk seg, og det hørtes virkelig ut som om at hun ikke klarte å puste skikkelig. For det meste er jeg litt sånn jaja, la oss vente og se, det går sikkert over av seg selv, men når noen ikke får puste, da syns jeg liksom ikke det er så mye å vente på...
Så da var det bare å hive på seg noen klær, dra på Alexandra en lue og pakke henne inn i teppe og dyne, og sette kursen mot Legevakten. Der fant de fort ut at Alexandra hadde falsk krupp (hva i all verden er egentlig ekte krupp, forresten?), og de kunne fortelle at det i 1 av 10 000 tilfeller ikke er farlig - men at Alexandra virket såpass dårlig at de ville gi henne behandling.
Alexandra var kjempeflink og gjorde alt som hun fikk beskjed om, og satt pent og pustet inn adrenalin med maske over munn og nese (denne masken, pluss noen sprøyter fikk også med seg hjem; slik at hun kan ha sykehus for dukker og kosedyr hjemme 🙂 ).
Bildene her er pre-adrenalin. Post-adrenalin var hun ganske hyper og veldig, veldig fornøyd, og ville løpe rundt og tøyse og tulle (da var klokken to om natten...) 🙂
Nå har hun akkurat stått opp, og vi sitter i sofaen og koser oss med NRKSuper, blogg, yoghurt, Prinsessen ( som hun har på fanget i bildene over), og nå tror jeg at jeg skal lage kakao til oss.
Ønsker alle en flott dag, og en god og produktiv uke 😀

6 kommentarer til “En tur på Legevakten :/

 1. Sunniva

  Takk, da vet jeg dét 😀
  (Jeg hadde nok klart å google det selv, men så langt hadde jeg ikke kommet ennå - og nå trenger jeg det jo ikke heller 😉 )

  Svar
 2. Tom André

  Jeg hadde Falsk Krupp da jeg var liten - frem til jeg var ca 5-6 år gammel vel. Første gangen det skjer oppleves jo som fullstendig krise for man aner jo ikke hva man skal gjøre...

  Kort sagt så er det enkleste å bare pakke seg godt inn (er jo kaldt...) og sette seg ute i helt frisk luft. Bare puste inn ren og kjølig luft så går det seg til på noen minutters tid.

  Da det skjedde med meg første gang da jeg var liten så var det også helt krisestemning i heimen... pappa kasta seg og meg i bilen og kjørte avgårde til legevakta. Innen vi nådde frem dit og inn til vakta der så var jo jeg i helt fin form igjen... Hadde fått pustet inn ren og kjølig luft og ble kjapt frisk.

  Jeanette (min lillesøster i Nederland) fikk akkurat det samme her da hun var 3 år - våkna opp og fikk ikke puste... Pappa kjente igjen symptomene med én gang så han bare røsker henne ut av senga, pakker henne inn og løper i garasjen og åpner garasjeporten... Kona til pappa skjønte jo ingenting og var nesten hysterisk for skjønte jo ikke hva i all verden han dreiv med. Noen minutter senere så var alt i orden igjen 🙂

  Falsk krupp er noe dritt... Man vokser det jo av seg da, men er skikkelig kjipt å ha. For min del endte det med at jeg måtte ha luftfukter og luftrenser på rommet om natta for å ikke få det så ofte.

  Godt å høre hun ble kjapt frisk igjen da 🙂

  Svar
 3. Sunniva

  Det var absolutt ganske skremmende, ja :/
  Den kalde luften hjalp litt, men hun var absolutt ikke bra da vi kom ned på Legevakten heller - var derfor de ville behandle henne 😉
  Men hvis/når det skjer igjen kommer jeg til å ta henne med ut og se det an, ja.

  Jeg trodde jo ikke egentlig at hun holdt på å dø, men når man ikke vet så vil man jo heller ta en sjekk for mye enn en sjekk for lite...!

  Svar
 4. hilde

  huff stakkars lille kroppen, men så fint at du bare dro til legevakta med det samme. Superskjønn liten prinsesse du har der btw:-)

  Svar
 5. Sunniva

  Ja, det er fryktelig skummelt når du våkner av at barnet ditt ikke får puste skikkelig :/
  Var deilig å komme ned på Legevakten og vite at alt kom til å gå bra 🙂

  Takk for kompliment, jeg syns selvsagt også hun er skjønn, men det er vel ikke helt uvanlig at man syns om sine egne barn 😉
  <3

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *