Hopp til innhold

Hei, jeg heter Sunniva. Jeg er komplett idiot

Ok, før helgen hadde VG denne saken, hvor det bla. nevnes det at det i den nye regjeringsplattformen står at regjeringen ønsker å "opprette et FME-senter for thorium" (*klappe entusiastisk i hendene*), og i saken er Fredric Hauge sitert på følgende måte (man kan jo håpe han er feilsitert...):

Så da er det vel bare å trekke pusten dypt, og innrømme at...jeg heter Sunniva, og jeg er ganske komplett idiot. 

Altså, alvorlig talt, hvordan kan noen ta denne mannen seriøst, egentlig? Jeg bare lurer, liksom...

Her går det, som tidligere nevnt, i TEDxOslo-forberedelser - hvor jeg bla. skal snakke om thorium (forhåpentligvis på en noe mer nyansert måte enn det som står over her), så blir detektorkalibrering ifbm. eksperimentet som inngår i dr.grads-prosjektet mitt: "Study of the thorium fuel cycle" - som jeg strengt tatt har viet de fem siste årene av livet mitt til.

Kos og klems, her er noen pene, rosa roser <3<3<3

11 kommentarer til “Hei, jeg heter Sunniva. Jeg er komplett idiot

 1. Bjørn Strander

  Bare den tabloide måten å uttale seg på diskvalifiserer mannen som troverdig i slike saker (Hvis han er sitert riktig) Han burde sittet i salen under TEDx og fått svar på eventuelle kritiske spørsmål...

  Svar
 2. YFL-TF-07 Jan B.

  Hei
  Var på foredraget ditt i dag på Lillehammer. Interessant tema og mye god informasjon.
  Savnet litt balanse i det du serverte. Hva med problemer ved drift av disse anleggene( ref Sverige)?Hva med problematikk ved oppbevaring av avfallsstoffer (Russland)? Hva med Sellafield og utslipp til hav?
  Hva med forurensing og co2- utslipp ved produksjon av uran/thorium?
  Hva med skader på DNA ved radioaktiv stråling?
  Hva med granater og bomber som er lastet med radioakivt materiale (les avfall fra atomkraftverk) som gir enorme problemer der de blir brukt (http://www.peacelink.nu/Atomvapen/Uran_ammunisjon.html)
  Atomkraft er nok sikkert når det går greit, men så lenge det er mennesker som skal styre dette, så er det mange farer som kan dukke opp.
  Jeg tenker at dette er en farlig teknologi som kunne vært unngått hvis vi hadde styrt verden på en bedre måte.
  Dett er mange problemstillinger å forholde seg til, men jeg tenker at det jeg har nevnt er utfordringer som alle forskere i faget ditt må ha med i sitt arbeid
  Mange spørsmål som kunne vært tatt opp, men ser at tiden ble for knapp. Bra foredrag, men jeg syntes det ble for mye bagatellisering av problemene med atomkraftverk.

  Svar
 3. Anonym

  Frederic Hauge har altid vært på den ekstreme siden når det gjelder dette. Det og komme med sterke utaler er viktig for og få oppmerksomhet rundt han og da han sine meninger. Enig med Bjørn at utalelsen hannes er tabloid, men også trolig med hensikt. Tenker også det er feil og avskrive noen som idiot i bakgrunn av meniger og ideologi.

  Svar
 4. Nysgjerrig

  Ja, det ble bare nevnt i forbifarten at det selvsagt også er noen baksider med kjernekraft, men ble knapt sagt ett ord om hva disse problemene omfatter. Fordi det er selvfølgeligheter, eller fordi taletiden var så knapp at du rett og slett var tunget til å kutte ned på foredraget?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *