Hopp til innhold

Ekstrapolasjon

God mandag fineste <3

Som alle som leser bloggen min antageligvis har fått med seg, så er ikke livet for Sunniva så veldig rosa om dagen - men jeg vet jo at det ikke kommer til å være sånn for bestandig. Jeg er ikke deprimert (sånn på ordentlig, depresjon, liksom), bare fryktelig lei meg akkurat nå.
Som person føler jeg meg veldig delt i en meget rasjonell realist-del, og en ekstremt emosjonell føle-del. Selv om det er den emosjonelle Sunniva som styrer showet om dagen (virkelig, det er halvannen uke siden jeg gjorde noe produktivt mtp forskning), så har ikke rasjonelle Sunniva forsvunnet helt; og hun står og betrakter det hele litt utenfra (sånn innimellom, i alle fall), og sier snusfornuftige ting som at det blir jo bedre, du kommer ikke til å føle det sånn for alltid, ikke hør på reptilhjernen din

Og forrige uke, som var grusom, ble allikevel noe bedre mot slutten av uken, enn det var ved begynnelsen; så, som den (rosa)nerden jeg er fant jeg ut at jeg like gjerne kunne starte denne uken - årets siste arbeidsuke - med å lage en grafisk fremstilling av humøret mitt, fra onsdag for halvannen uke siden, og frem til i dag. Det ble seende slik ut:

Ganske slitsomt å gå sånn fra superlykkelig til supertrist og opp og ned igjen - nesten så det er bedre å bare være nede på dypt ulykkelig 😛 
Uansett, siden jeg har en grafisk fremstilling over det som har skjedd blir jo det interessante å ekstrapolere fra disse dataene; hvordan vil humøret mitt være fremover, mon tro?
Så da tok jeg og plottet dataene mine inn i et excel-ark, og la på noen trendlinjer; en lineær (som ikke akkurat passer dataene spesielt godt), og et tredjegradspolynom (som strengt tatt bare passer littegrann bedre) - og begge deler er ekstremt deprimerende:

...så da gjorde jeg en "analyse" til, uten outlierne (ekstrempunktene, liksom), og da likner jo dataene fra forrige uke litt mer på en rett linje - med en positiv trend (tredjegradspolynomet er ca like deprimerende):

Det kan altså se ut til at jeg kan håpe på å være ca likegyldig rundt nyttår. Jippiiii <3<3<3

Har forresten sendt datasettet til min yndlingsstatistiker, Jo Røislien, som lovet å gjøre en liten analyse for meg; så da blir utrolig superspennende å se hva han finner... *klarernestenikkeventefordijegersåspent*

2 kommentarer til “Ekstrapolasjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *