Hopp til innhold

Sunniva tipser: Hjertedagen…

God torsdag søteste <3
Forrige uke snakket jeg jo om Rose Likning på Tidenes Morgen på P13, og fulgte deretter opp med noen innspill jeg fikk til det innslaget. Vel, her er enda en liten follow up på dette temaet - vi nærmer oss jo tross alt "årets mest romantiske dag" med stormskritt...:/ (som jeg personlig skal tilbringe med å være sur og tverr i Paris - på en veldig ikke-romantisk tur. Det er tid for studietur med Ludvigsen-utvalget, vi skal lære, og diskutere, og det er altfor mye å lese :/ ):

For det første vil jeg tipse om et foredrag jeg VELDIG gjerne skulle hatt med meg, hvis jeg hadde vært i Oslo den 14. februar, for da kommer nemlig Wasim Zahid ("twitter-legen") og skal både holde foredrag og gjøre forsøk (nyforelskede par er ønsket til dette forsøket...;) ). På hjertedagen kan man jo ikke ha noe annet enn en kardiolog til å snakke - "Med kjærlighet for hjertet" 😉

Kjærlighet er viktig for vår velvære, og en direkte forutsetning for vår eksistens. Vi er et resultat av kjærlighet. Litteraturen og kunsten er full av referanser til forbindelsen mellom kjærlighet og hjertet, og hvordan vi opplever de intense følelsene midt i brystet. Hjertet banker ekstra hardt når du er forelsket og det er i hjertet du kjenner smerten når du har kjærlighetssorg. Men et sprudlende eller et knust hjerte er mer enn poetiske floskler. Forskning har økt vår forståelse, og gitt oss ny kunnskap om følelseslivets effekter på hjertet. Å være i et kjærlig forhold er helsefremmende, og dine følelser påvirker ikke bare deg selv, man har en sterk effekt også på fysiologien til din partner. Varme klemmer og ømme kyss kan faktisk gi deg et lengre liv.

Sjekk ut mer på Facebook, eller bare møt opp i Realfagsbiblioteket/Vilhelm Bjerknes hus fredag den 14. februar kl 12:15 - det er i alle fall det jeg  ville ha gjort, hvis jeg ikke hadde vært sur i Paris da (eller kanskje jeg er blid, hvem vet 😛 ).
Arrangementet er selvsagt åpent, og gratis, for alle 😀

For det andre må jeg dele en TED-video med dere, som jeg ble tipset om i kommentarfeltet etter å ha forklart Roses Likning. Amy Webb har også gjort et overslag på hvor mange potensielle partnere hun har i Philadelphia - men hun kommer fram til at det kun er 35 mulige...så hun er jo dårligere stilt enn meg 😛 Og så tar hun det myyye lenger. Jeg syns i alle fall denne var ganske hysterisk, og kan på det varmeste anbefale å se hele videoen 😉
Ellers må jeg bare dele noen snapshots fra dagen i dag med dere; i tillegg til å være første dagen på nytt kontor (mandag, torsdag og fredag er Realfagsbiblioteket-dager, mens tirsdag og onsdag er SAFE-dager), har jeg hengt flere timer sammen med Julie og Johan fra Bulldozer Film som har filmet meg forskjellige steder - bla. kom de hjem til meg tidlig i dag tidlig, og filmet mens jeg sminket meg, valgte outfit, og selvsagt mens jeg selfiet dagens outfit i speilet på soverommet 😉3 kommentarer til “Sunniva tipser: Hjertedagen…

 1. Anders Woje Ellingsen

  For et øyeblikk trodde jeg at det var skuddår i år, og at man måtte forberede seg på å låse seg inne ...

  *smil*

  But you inspired me to write a poem.

  THE PROBLEM WITH LOVE

  I know not much about things such
  as love. But this clear to me is:
  No matter what, a being hot
  is acting cool, if not a fool.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *