Hopp til innhold

Fusion

Hei strålende!  I går var vi ute og nøt de deilige strålene som kommer fra den fine hydrogenbomben der oppe på himmelen, som bare står der og eksploderer.  Tenk at solen har et sånn varme og trykk at hydrogen og helium og sånn bare smelter sammen, og frigjør kjernekraft; og det bare fortsetter og fortsetter og fortsetter (ikke evig, da, men lenge nok 😉 ). Hadde vært veldig gøy hvis vi fikk til kontrollert fusjon her på jorden óg (det er bare bittelitt vanskelig å prøve å få til sånt varme og trykk som det er på ildkulen der oppe, her nede), da, men enn så lenge så er det nok fisjon av tunge atomkjerner som er kjernekraftveien å gå...
Det var i alle fall en nydelig dag, både for liten og stor;  vi var en hel liten Rose-gjeng på Sognsvann i går: mamma,  meg, Alexandra,  og lillesøster Carina med sine to barn - Andrea og Arian. 

gårsdagens outfit: mørkerosa Converse/denim shorts/løs, hvit singlett/hodeskjerf/stor sekk som rommet alt fra håndklær til rosé-vin

Alexandra og Andrea på t-banen på vei hjem, med dagens andre is 😉
Jeg syns jo det er veldig morsomt at varmen fra solen kommer pga kjernekraft - slik at nesten all energi har opphavet i kjernekraft (solkraft er overført kjernekraft, og bio, vann, vind osv er jo overført solkraft, som altså er overført kjernekraft) ♥
------------------------------------------------------------
Nå er jeg en liten tur innom kontoret; har så smått begynt forberedelsene av semesterets første foredrag, som skal holdes neste uke på Landskonferansen om Fysikkundervisning - gleder meg! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *