Hopp til innhold

TIPS: TECH summer camp for jenter

 

På denne regntunge, kalde 16. mai vil jeg lyse opp med det jeg selv mener er et godt tips til deg som er jente og går eller skal starte på ungdomsskolen, eller er foreldre/kjenner jenter som går på eller skal starte på ungdomsskolen:

Det er dessverre altfor få jenter som interesserer seg for teknologi i dag, og det vil TENK - Tech-Nettverket for Kvinner gjøre noe med. De arrangerer derfor teknologi-sommerleir for jenter denne sommerern (ja, jeg vet det virker rart å tenke på at det er sommer liksom "hvert øyeblikk", når man må ta på seg ullskjerf og vinterkåpe for å ikke fryse i hjel når man går ut...), der målet er å inspirere flere jenter til å ta del i en av fremtidens mest spennende og avgjørende utviklinger.

Sommerleiren er GRATIS, og finner sted i Oslo den 10. og 11. august. Ingen forkunnskaper kreves for å delta. Leiren vil bestå av en masse spennende workshops der man får lekt seg med teknologi og sett hvor mye spennende man kan gjøre med det, i tillegg til et par gode foredrag av sterke kvinnelige rollemodeller. TENK sitt mål er at jentene skal fullføre leieren med følelsen av at de kan bli og få til akkurat det de vil i verden!

En av arrangørene er Isabelle Ringnes, som bare er så utrolig dyktig - så det i seg selv er et godt kvalitetsstempel for meg! Hadde jeg på magisk vis vært 14 år nå, så hadde jeg garantert gjort det jeg kunne for å få med meg campen - eller hadde Alexandra vært 13/14 nå så ville jeg sendt henne (forhåpentligvis er vi kommet ennå mye lenger når hun begynner på ungdomsskolen, og det vil kanskje ikke være behov for egne jente-camper, fordi det da er like naturlig at jenter utforsker tech, og det vil være masse bra tilbud for ungdom *drømmer*).

Les mer, og meld deg på på HER ♥

Hvis du kunne tenke deg å være veileder på denne campen oppfordrer jeg deg også til å melde deg på veileder-påmeldingen på samme side ♥


Denne "flotte" selfien er fra talen Isabelle og jeg holdt sammen på NHO årsmiddagen tidligere i år - du kan se hele talen vår HER, og samtidig finne ut av hvordan vi har endt opp med en såpass lite pen selfie 😉 (Vi snakket mye om kvinner og teknologi, og balnt annet hvorfor det er viktig å rekruttere fra hele befolkningen - ikke bare halve.)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *