Hopp til innhold

Stephen Hawking er død

Hei alle ♥ Jeg er en rask tur innom her for å si hei, og beklage mitt fravær, og sørge for at det ikke blir totalt fravær i dag også. I skrivende stund sitter jeg på Værnes, drikker et glass vin, og forsøker å skrive en tekst om Stephen Hawking. Jeg er i Trondheim fordi i dag har holdt tre foredrag, for 300 realfagslærere, og nå er jeg altså ferdig, og skulle helst bare sittet og drukket vinglasset og stirret ut i luften og "tømt" hjernen.

Men fysiker Stephen Hawking døde tidlig i dag tidlig; den 14. mars - pi-dagen, og Einsteins bursdag. Mens jeg sto og snakket ringte telefonen, igjen og igjen, og det rant inn med meldinger. Det meste sa jeg nei til, men NRK Ytring klarte å overtale meg til å skrive en tekst om Hawking og mitt forhold til ham... Jeg tror en hovedgrunn til at så mange visste om ham var at han var en fantastisk formidler, og når jeg selv snakker så varmt om vitenskapsformidling, hvordan kan jeg da si nei når formidling om en formidler er ønsket? Jeg landet altså på ja, selv om bildet under (som ble tatt da jeg kom meg på hotellrommet i går kveld) egentlig er en god illustrasjon av hvordan jeg føler meg akkurat nå. På toppen av alt så kom jeg på at jeg hadde en annen deadline i dag, som jeg helt hadde glemt - det ser derfor ut til at jeg rett og slett må droppe boklanseringen til Henrik Svensen i kveld, men sånn er det noen ganger. Jeg får jo uansett snakket med Henrik når jeg skal intervjue ham om boken hans 🙂

Jeg kommer sterkere tilbake i morgen!

2 kommentarer til “Stephen Hawking er død

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *