Hopp til innhold

Tusen takk!

Kjære alle, fine mennesker som har sendt meg meldinger, forslag, tilbud, etter at jeg fortalte at jeg hadde sagt opp jobben for en uke siden - TUSEN TAKK! Jeg blir så glad og rørt over at så mange klapper og heier, og det føles rett og slett ganske fantastisk ♥

Så er det jo de (som heldigvis ikke er mange, men jeg har møtt et par) som ser på meg som om jeg har falt ned fra månen, og sier: Ja, men hva er planen med dette? Har du sagt uten å ha en ny jobb?!? (Som om jeg er den aller mest un-employable personen noen sinne - og det er det jeg får litt lyst til å svare også, liksom Shit, tror du ingen kommer til å ville ansette meg, ever again...? ). Svaret er jo at nei, det fins ingen "plan" eller "strategi", annet enn at jeg kom til et punkt der det eneste riktige for meg var å si opp, og at jeg vil ha det gøy. Oppsummert er altså "strategien":

  1. "Måtte" si opp
  2. Ha det gøy

Jeg har naturlig nok noen tanker om veien videre, men de kan jeg ikke dele her på bloggen før tiden er inne. Det er jeg sikker på at alle forstår ♥ Det som er sikkert er at jeg ikke kommer til å forsvinne, og jeg kommer til å blogge videre om "reisen", pluss kjernefysikk og forskning og sånn, selvsagt 😉 (I midten av april skal det gjøres et eksperiment på plutonium, som er ca en direkte videreføring der min doktorgrad sluttet - jeg kommer SELVFØLGELIG til å være med, og, ja, jeg skal blogge om det 🙂 )

The only way to do great work is to love what you do

Dette sitatet fra Steve Jobs oppsummerer egentlig alt, og er det én ting jeg har fått 100% klart og tydelig for meg så er det at Steve Jobs har meget rett i dette. Men dét er jo også en all right lærdom å ta med seg, er det ikke?


Nå i oppsigelsesperioden er jeg så utrolig heldig at jeg får lov til å være på Realfagsbiblioteket, og jeg har den første dagen min der i dag. Oppdrag 1: Den 16. april skal jeg intervjue Henrik Svensen om den nye boken hans, som heter "Stein på stein", som visstnok handler om både geologi og forskning. Så nå har jeg fått boken i hånden, og skal kose meg med å lese. Det jeg vet er at Henrik er en utrolig dyktig formilder (han har feks vunnet Forskningsrådets formidlingspirs), så jeg er sikker på jeg kommer til å kose meg - pluss at geologi antageligvis er det realfaget jeg kan minst om, så jeg er gira på å lære masse! På baksiden av boken står det blant annet:

Jorden for 252 millioner år siden: En planet i krise. Enorme vulkanutbrudd. Dyr og planter som bukker under, et ødelagt ozonlag og et surt og livløst hav. Slik har det vært her. På jorden. Før oss.

Mine første tanker: I den store sammenhengen er det omtrent ingenting som betyr noe - det syns jeg egentlig er litt deilig 😉

4 kommentarer til “Tusen takk!

  1. Gunnvald

    Hadde vært gøy å se deg forske på internasjonal arena rundt ny atomforskning, og tror du har en unik evne og posisjon til å få folk til å forstå hvordan atomkraft kan brukes på en sikrere måte og ikke minst mer effektiv måte uten å bli sammenlignet med Hiroshima. Å foreslå Atomreaktorer i Norge er et ikke dialog tema og er dømt til å feile så lenge den generelle oppfatningen er apokalypsen, eg skulle ønske Norge var en pioner på Salt og LFTR forskningen og ikke Kina, der vi hadde utviklet kompetanse og ikke endt opp som u-land etter vi har solgt unna råvarene våre. Lykke til videre.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *