Hopp til innhold

Katt, bading, og sommer-update

La meg bare poengtere at dette er IKKE klaging, kun konstatering av fakta: det. er. så. varmt., og jeg er helt sløv og satt ut av varmen. Så lenge jeg ikke skal gjøre noe særlig annet enn å ligge i vannkanten, og kanskje lese relativt lette ting, så går det helt fint, men det er ikke mye mer jeg "får til"...jeg jobber med en litt lengre tekst om plast (ja, det er liksom gjennomgangsteamet denne sommeren), men det går utrolig tregt, og det irriterer meg, men sånn er nå det. Jeg skjønner nå for første gang sånn virkelig hva som er greia med siesta 😛


Vi startet dagen med frokost på Kolonihagen i dag, inne på området her vi bor, på Lilleborg. I tillegg til deilig kaffe latte og kanelsnurrer, kom denne utrolig søte pusen og hilste på oss. Alexandra blir jo i fyr og flamme over alle dyr hun ser - spesielt hunder og katter - og MÅ bare løfte på dem. Heldigvis så liker de fleste dyr Alexandra også, da, så det er ingen fare ♥ Hun bytter forresten mellom katt eller hund er favorittdyret, som hun ønsker seg mer enn noe i hele verden, etter hver gang hun har møtt enten en hund eller katt 😛 Bildet under er fra i går ettermiddag, da Anders og Alexandra var ute og møtte denne utrolig søte valpen - Baltazar - som også bor her i nabolaget. Da var det selvsagt hund som var best. Uavhengig av hva hun syns, så er det helt sikkert at vi ikke skal ha hund, men katt, og nå venter vi bare på at sommerferien skal være over, så blir det kattunge på oss. Som jeg gleder meg! (Og jeg tror Alexandra kommer til å elske det også.)


Etter frokosten gikk turen til Frysja, som bød på idyll i dag også ♥ At vi ikke har vært her før i år, det kan jeg nesten ikke fatte... Eller, altså, jeg har vært her én gang før, for tre år siden, tror jeg, og jeg syns jo det var superfint da også, men det er først denne sommeren at vi har "skjønt" hvor nærme det ligger oss, og hvor perfekt det er. 54-bussen går så å si "dør-til-dør" på 10 drøye minutter (hvis vi ikke vil gå den veldig fine turen langs Akerselven, da), og Rema 1000 ligger 1 minutt unna, så det er full tilgang på mat, brus, vann, øl, is, gjennom hele dagen. Og vannet er NYDELIG. Allikevel var det den siste turen til Frysja på en stund nå, for i morgen setter Alexandra og jeg nesen nedover mot Hvaler og hytteliv. Å våkne opp hver dag i vannkanten - som vi gjør der - tror jeg blir ganske deilig. Badetur er bra, men det å bare kunne hive seg rett ut i vannet når som helst i løpet av dagen, fordi du ble litt varm av å lage middag (eller hva nå enn), det er best! Det er visstnok i morgen "varmen skal komme", så målet er at vi kommer oss avgårde rett etter frokost, slik at vi er fremme sånn midt på dagen, når solen virkelig steker 🙂

Apropos hytta og bading, så satt jeg akkurat og tittet gjennom dette innlegget som jeg skrev for akkurat en måned siden, og jeg fikk lyst til å gi en liten update på noen av punktene:

Mine planer for sommeren 2018

1. Ja, det ble biltur med Vibeke; tivoli-tur til både Sverige og Danmark, og, ja, det har vært Osloferie nå i ca en uke. I morgen drar vi som sagt på Herføl, så dette ser ut til å gå etter planen. Vi har Ikke lest noe særlig emd Alexandra ennå (vi har rett og slett vært og badet til langt over leggetid hver dag siden hun kom til oss ♥), men nå som vi to skal være alene på hytta, uten TV og uten internett, blir det nok mer av dette. rett før hun skulle legge seg nå klarte jeg (YES!) å få henne interessert i boken "Godnatthistorier for rebelske jenter", som jeg har hatt et håp om at vi skulle lese sammen tidligere - hun har bare vært totalt uinteressert når jeg har prøvd. I stad, derimot, syntes hun plutselig at det var dødskult med en bok som bare handlet om flinke, smarte, kule, viktige, og interessante damer, så jeg har troa 😉 Jeg har også en tro om at syklingen skal sitte innen skolestart, men det gjenstår å se. Bokprosjektet mitt har det skjedd nada med, så skjerpings nå de dagene det bare er meg og Alexandra på hytta!

3. Så langt har det ikke regnet, og selv om det skulle komme noe regn nå, så må vel nesten allikevel konklusjonen være at (det ser ut til at) ingenting gikk galt sommeren 2018 😀

4 & 5. Jeg kjøpte meg et par hvite sneakers, som jeg er veldig fornøyd med, og bruker hele tiden. Bortsett fra det har jeg vært flink, og ikke gjort unødvendige innkjøp - whoop whoop.

6. Dette er den beste badesommeren jeg har hatt på mange år. Statistikken så langt i år tilsier at ferskvann er der jeg bader helst, men jeg håper vanntemperaturen og været på Herføl skal endre det til at havet er der jeg bader helst. Fasiten har jeg om halvannen uke.

7. Jeg har ikke stresset, og jeg har definitivt drukket vin. jeg har ikke skrevet bok, og det hadde jeg helt glemt at jeg sa til meg selv for en måned siden. Nå skal jeg også prøve å huske 😛

8. Det har faktisk ikke blitt all verdens med salater - mer av det i uken som kommer!

9. Ja! Det har gått i islatte, spritzer og tørr Riesling (blant annet as we speak) ♥

10. Jeg har så å si kun godt i sommerkjoler og solbriller i en måned nå 😀

11. Jeg vet fremdeles ikke hvordan ferien kommer til å bli husket i september, men jeg har en mistanke om at den kommer til å bli husket som tidenes varmeste, sommerværfine, badete sommer 😉

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *