Hopp til innhold

6 Tips for tøffe tak

Etter at jeg skrev om denne foholdsvis tøffe uken fikk jeg flere kommentarer og tips til hva man/jeg burde gjøre for å holde hodet over vannet. Alt var ting jeg egentlig visste fra før, så jeg trenger ikke teste det ut for å vite at det er bra tips. Derfor samler jeg de sammen og deler med deg som leser, med én gang. Jeg kom jo ikke på disse selv, så kanskje ikke du har gjort det, heller 😉

  1. Sov nok. Og "nok" er mer enn veldig mage tillater seg... Ikke at jeg skal stå her med pekefingeren og si at "hvis du ikke sover 8 timer hver natt så får du ikke nok søvn", men min erfaring er at det er greit å minne seg selv på at for de aller fleste så ligger "nok søvn" mye nærmere 8 timer hver natt, enn 6 timer hver natt - bare nevner det 😉 (Selv fikk jeg ikke langt unna 8 timer i natt, og dét var virkelig himmel.)
  2. Spis nok. Og godt. Det er så lett å gå rett på junkfoodsmellen når man har et timeplan som gjør at du får høyere puls bare av å se på de tingene du faktisk MÅ få til i løpet uken, men ikke gjør det. Skal du prestere er kosthold i alle fall viktig - og det ghelder like mye om du skal prestere mentalt, som hvis du skal prestere fysisk. Hjerneføde ♥
  3. Ta 2-minutterstidstyvene med én gang. Dette tipset fikk jeg for noen uker siden, og jeg innførte det som regel med én eneste gang; altså at alle disse små "dumme" oppgavene, som typisk tar veldig kort tid å gjøre (2 minutter, feks) er det best å bare gjøre unne med én eneste gang! Jeg har gått rundt og latt "husk å sende Y en melding om Z", feks, henge over meg hele dagen i alt for lang tid, og probløemet er at selv om selve handlingen kun tar 2 minutter, så blir det liggende som sånn bakgrunnsstøy for hjernen frem til du har gjort det - plutselig så har det på en måte stjålet mye mer enn hjernekapasitet tilsvarende 2 minutter... Men det er det altså slutt på for min del, og det anbefales!
  4. En halvtime av gangen. Hvis du blir svimmel av å se på ALT DU SKAL GJØRE de neste dagen, så hold fokus på den neste halvtimen - en og en halvtime av gangen. Og fokuser heller skikkelig i den ene halvtimen. Da blir ikke alt så overveldende, pluss at jeg syns det er lettere å overbevise meg selv om "fullt fokus i 30 minutter, nå, Sunniva". Det som uansett er helt sikkert er at du får ikke gjort mer ved å prøve å tenke på alle de hundre tingene du må gjøre på én gang 😉
  5. . Dette tipset passer kanskje ikke alle, men for meg så er det viktig å få beveget meg, og dessuten får jeg ofte "tømt hodet", og tenkt nye tanker når jeg er ute og rusler. Så å gå fra A til B skal det mye til at jeg tar vekk (jeg gikk hjemmefra og opp til nydalen - ca 15 minutter - i dag, feks, og jeg er sikker på at jeg "får" mer tid av det enn jeg taper, fordi jeg tenker så bra da)! Men så er det jo viktig å ikke glemme alle de geniale tankene man får når man går, og da er "notes"-appen rett og slett gull! I dag kom jeg på flere ting som jeg måtte skrive ned på vei til Nydalen, og så bare sendte jeg de så kom i mailboksen min. Jeg kom på flere ting på samme tema også, og nå er resulatet en mail som har gått tre ganger frem og tilbake til meg selv, og jeg kommer IKKE til å glemme det 🙂
  6. Working your ass off-hair dos. Dette er noe jeg skrev om her på bloggen i innspurten av doktorgraden; selv om man er i en periode der du ikke har tid til "noe annet" enn å jobbe, så kan det hende du vil føle deg fresh allikevel - eller kanskje du må, fordi du skal i møter eller hva nå enn. Da er det to ting som gjelder for håret: Tørrshampoo og "messy frisyrer", som du kan sove med - messy bun, og messy braid!

Så er det to ting jeg har tenkt på, som i og for seg henger sammen med det siste punktet - om å se fresh ut og føle seg vel, når du egentlig ikke har tidt. Jeg "må" sminke meg, og jeg bruker jo mye tid på det; en halvtime 6 ganger i uken er jo faktisk 3 hele timer som kunne vært bedre brukt - i alle fall i et tett skjema. Så nå lurer jeg veldig på om jeg rett og slett skal få satt på vippeextensions, og finne en god selvbruner for ansiktet. Det er to ting som kan hjelpe veldig for at man føler seg ganske fresh uten å gjøre så mye mer enn å vaske ansiktet om morgen - me like 🙂

Som nevnt øverst så er disse tipsene på mange måter selvsagte, men det er helt bevisst. Jeg syns nemlig ofte sånne tips kan blir alt for detaljerte; typ " du må bare lage denne typen plan og bruke tre forskjellige fargekoder for forskjellige *settinnnoe*, kryss ut, jobb akkurat 38.5 minutter og ta 3 og 3/4 minutt pause der du puster dypt med øynene litt slapt igjen - altså ikke knepet"... Litt overdrevet, men du skjønner tegninga 😉 For meg er det i alle fall de 6 tipsene over som gjelder, og jeg håper de kan komme til nytte for andre og ♥

Bilde fra kveldens bankett på Rådhuset - det som var ekstra hyggelig var at Carina fikk en invitasjon ogsp, så ble det plutselig Rose-søstrene pluss Anders på bankett-tur ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *