Hopp til innhold

22. desember: (Før)julstradisjoner

Da jeg var liten var det fast at juletreet kom inn og ble pyntet den 23. desember: Julen starter på julaften 🙂

Jeg har nesten beholdt den tradisjonen; det vil si, jeg mener julen ikke begynner før julaften - tiden før er advent og ventetid - men fordi Alexandra og barna til Carina ikke feirer jul sammen så er det hyggelig å få opp treet sånn at vi kan pynte det sammen og ha en lien minijulefeirng rett før jul. I går kom det fine treet som Alexandra har valgt ut og vært med og hugget selv, inn i stuen, og både Andrea og Alexandra hjalp til å pynte det.

Jeg er en sånn som elsker å få pynt i gave, og mange av pyntene har sin helt egen historie - enten at jeg har hatt dem siden jeg var liten (noen har jeg til og med arvet fra farmor), eller jeg har fått dem i gave opp gjennom årene. For meg er det altså helt utenkeleig å kjøre et sånt "i år er det bare rosa julepynt som gjelder"-opplegg. Det som kanskje går litt igjen er at jeg er svak for klassisk rødt når det kommer til jul: Med helt røde fløyelsgardiner, masse røde kuler, og en god del annen pynt med rød farge. Jeg liker også norske flagg på treet (vet ikke helt hvor jeg har det fra, for hverken mamma eller søster er noe glade i det, men jeg tror det er noe med at jeg ser for meg et litt gammeldags tre), men fant bare to remser i esken i år. Det syns jeg er litt i underkant, så hvis jeg husker det i morgen må jeg prøve å få med et par remser til - så tror jeg årets tre er "perfekt". Ikke picture perfect, men Rose-perfekt nok ♥

Jeg har forresten glemt å kjøpe røde lys i år, så i tillegg til norske flagg står røde lys på handlelisten i morgen. I tillegg til en liten gave til til Anders, og en del diverse gaver. Satser på at alt er i boks i morgen kveld 😉

I dag har vi da hatt den årlige "minijulaften" med kusine og fetter; for første gang hjemme hos oss 🙂

"Minijulaften" betyr grøt (med mandel!), spekemat, og noen gaver - de vi skal gi til Andrea og Arian, pluss at de får noen av Carina (mammaen sin), som de ikke er sammen med på julaften i år. Alexandra er jo med oss, så hun får selvsagt ikke gaver av oss før om to dager. Det ble en veldig hyggelig kveld, og i skrivende stund kjenner jeg at jeg begynner å glede meg litt til julaften.

I dag har Anders og jeg fått tatt vår årlige julehandel som starter med en flaske Cava og litt annet snacks på Mathallen, før vi begår relativt heftig shopping på samme sted - jeg er stor fan av spiselige gaver og "opplevelsesgaver" (kino- eller teaterbilletter, feks), og er ikke enig i at det å gi gaver til den som "har alt" bare er bortkastet og dumt... Man må jo ikke gi en dustete ting bare fordi, selv om folk har alt de trenger; mat, vin, oppleveleser og ulltøy er alltid fint å få ♥

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *