Hopp til innhold

20. desember: Bryllupssmiddagssmaking

I går hadde vi verdens fineste førjulsdate: Vi var på Frognerseteren og prøvesmakte bryllupsmiddag ♥ At det først ble nå så tett opp til jul var bare utrolig fint - å komme opp til Frognerseteren, som lå badet i hvit snø og lys, med fyr på peisen og julepynt i går var perfekt. Og selv om jeg opprikitg mener at det gjerne kan regne sidelengs den 23. februar, fordi Frognerseteren gir en så fin og lun ramme rundt et vinterbryllup, så må jeg jo nesten innrømme at jeg ikke blir lei meg om det er snø der oppe, sånn som det er nå...

Vi innså vel også at vi er nødt til å bruke fridagene i julen nå til å gjøre litt seriøs planlegging av bryllupet nå. Da Walter, som er hovmester på Frognerseteren, stilte forskjellige spørsmål om selve dagen, så var vårt svar for det meste hmm, vet ikke/det har vi ikke tenkt på - med andre ord så fikk vi litt å tenke på nå, da 🙂 Hvor lenge kommer seremonien til å vare, feks? Vet ikke, så vi må sette oss ned og bestemme hva vi vil ha av sanger og eventuelle andre ting. Eller, har HUFO (vigsler) fått beskjed om vielsen? Vi svarte ja, men sannheten er at vi har ikke snakket ordentlig med dem ennå 😛 Vet dere hvor dere skal ta bilder hen? Eh, nei, det har vi ikke tenkt så mye på ennå...

Det vi heldigvis hadde tenkt igjennom var hva vi vil ha å spise, og det vi skulle i går var jo å sjekke om ting smakte så godt som vi håpet, i tillegg til at vi var litt usikre på dessert og mellomrett.

Vi var i alle fall ikke i tvil om at vi har valgt riktig sted for vårt bryllup, og det kjennes jo godt. God mat er viktig for oss, og vi hadde flere "opplevelser" i går; blant annet denne Hellebarnen (er visst en liten Kveite - hverken jeg eller Anders hadde hørt om det før), som Anders utbrøt at det var noe av det aller beste han har smakt noen sinne, og Anders er i utgangspunktet ikke en fiskeelsker. Så her var valget veldig enkelt: Det blir Hellebarn (tallerkenen) foran, og ikke Sjøtunge med hummermousse (bak); selv om den også var god så nådde den ikke halvveis opp til Hellebarnen en gang 🙂

På  desserten var det litt vanskeligere å velge, men vi var allikevel samstemte: Det blir en kartamellisparfait, fordi den var veldig god i seg selv, og sammen med vinen vi fikk anbefalt var det stønnenivå over det. Alternativet var en avokadomousse, som jeg bare måtte smake på fordi jeg syns det var så utrolig spennende med avokado som dessert. Og det snakte også veldig godt, men det var ikke samme typen opplevelse med vinen, så da landet vi altså også desserten ganske greit.

Hovedretten blir and - fordi vi begge elsker and, og den sto helt til forventningene våre. Så da gjenstår det bnare å lande på forretten (Hellebarn blir mellomrett), men det tror jeg vi skal få til uten alt for mye diskusjon ♥

Vinene våre: En østerriksk riesling, en fransk chablis, og en fransk rødvin som jeg ikke husker druene på; den het nemlig "Jupiter", og hadde Jupiter på etiketten, og da vi så det så falt vi begge helt i staver, og Anders ble mer opptatt av om vi kunne bestille den slik at vi kan drikke Jupiter-vin på bryllupsdagene våre fremover 😀 Den passet i alle fall utmerket til Anden, og da er vi fornøyde ♥


TO DO-liste som må gjøres sånn relativt raskt, og som vi forhåpentligvis for det meste kommer igjennom i løpet av juleferien:

 • sende ut invitasjoner til de som enda ikke har fått
 • bestemme oss for bryllupskake
 • lage seremonien og få kontakt med vigsler i HUFO (finne inngans- og utgangsmusikk, og hva vi skal ha under seremonien)
 • skrive ønskeliste
 • finne ut av hvordan vi vil pynte bordene, så vi er klare når vi skal møte floristen i midten av januar - det blir nok en del Pinterest-surfing i løpet av romjulen 😀
 • finne en skredder for å gjøre noen småting med kjolen min (som jeg drømte at plutselig var svart, og helt annerledes enn sist gang jeg så på den - det var IKKE bra)

Det er jo flere ting som skal ordnes, men dette er det jeg innser at haster litt...

Hvis noen har noen veldig gode forslag til enten inngangsmusikk eller utgangsmusikk, eller et dikt som passer fint for barn å lese opp, så rop ut!

2 kommentarer til “20. desember: Bryllupssmiddagssmaking

 1. Astrid

  Ingen tips, men lykke til❤️ Så gøy at du oppdaterer her ang bryllupet? Har du mye «musikk-kunnskap» fra ballettdansingen?

  Svar
  1. Sunniva

   Hei Astrid, så hyggelig at du liker bryllupsoppdateringene 🙂 Jeg har jo noe musikk-kunnskap fra balletten, men jeg tenker jo veldig "dans" når jeg hører musikk; hvordan kan man bevege seg og uttrykke noe til denne musikken, liksom. Så det er alltod dansen som er hovedfokus (ikke bevisst), mens musikken er litt mer i bakgrunnen. Jeg er også en sånn som MÅ høre på teksten (hvis det er tekst 😉 ), mens Anders hører mer på "lydbildet", så vi kan ha veldig forskjellig oppfatning av en sang...jeg hører det på en måte som et dikt med musikk (og da er det jo diktet som er viktigst), mens han aner ikke hvilke ord som synges 😛 Tror uansett vi har landet på hvilken musikk vi skal spille i løpet av seremonien, men det er denne inn- og utmarsjen som gjenstår; satser på vi finner ut av det i løpet av romjulen 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *