Hopp til innhold

18. og 19. desember: 2 julete ting…

For å være helt ærlig så gleder jeg meg ikke kjempemasse til julen i år :/ Det har på mange måter vært et tøft år, og siden mamma og pappa har skilt seg siden forrige jul så blir det aldri jul i barndomshjemmet mer, og jeg klarer liksom ikke å være positiv til julen i år. Egentlig er jeg veldig glad i jul, men nå tenker jeg bare mest på at jeg er redd for at det ikke blir "bra nok" for Alexandra. Samtidig så har jeg så lyst til at vi skal få det skikkelig "julete" og fint hjemme hos oss, og at Anders og jeg skal finne vår greie. Det er flere øyeblikk der jeg tenker positivt på det, men så går det veldig opp og ned, da...

Så langt har jeg handlet noen gaver til Alexandra, Andrea, og Arian, men det er visst det. Jeg har så lyst til å kose meg med juleforberedelser, og kanskje jeg bare må ta meg sammen og gjøre det - neste år, i alle fall. Uansett; alle skriver jo bare om hvor fantastisk adventstiden er og hvor mye de GLEDER seg til jul og alt er elsk og alle er bestevenner og det er MAGI hele veien, og jeg føler meg jo nesten mislykket for å ikke være der. Så jeg måtte nesten bare dele litt hvordan jeg føler det om denne høytiden nå, for jeg tror jo ikke jeg kan være den eneste som tenker at ting ikke er så 100% awesome...?


Men! I går og i dag har jeg gjort to "julete" ting, som jeg har kost meg veldig med:

Julete ting nummer 1: I går ble jeg invitert på Julebord med Jo og Christian og Science Addiction. Det vil si; jeg tenkte det var en rolig julelunsj, siden vi skulle møtes kl 11 (ja, 11, ikke 23 😛 ), men det ble jo herlig fest hele dagen. Altså, det å feste på dagen er genialt! Man er uthvilt, det er ikke kø og du får plass der du vil, og hvis du holder ut til sånn 20/21 så har du faktisk vært på en SKIKKELIG fest, og du kommer deg hjem og orker å dusje og se litt film, før du sovner og får en hel natts søvn, og våkner opp neste dag helt uthvilt og fin 😀 Feste hele dagen, sove hele natten. Anbefales!

Man skal ikke kimse av hvor mye det å ha faste kolleger har å gjøre for noe sånt som julestemning, forresten. Det å i utgangspunktet ikke skulle på noe julebord har vært litt stusselig (herregud, hele jeg høres jo stusselig og sutretet ut nå - unnskyld for det!), men så kom altså Jo og Chridtian og reddet dagen, og det var GØY ♥

Julete ting nummer to gjorde vi - Anders, Alexandra og jeg - i dag; vi var i Operaen og så Nøtteknekkeren. Dette var andre eller tredje gangen vi har sett den sammen, med et opphold i fjor. Da jeg spurte Alexandra tidlig på året i fjor om hun hadde lyst til at vi skulle dra og se Nøtteknekkeren virket hun nemlig rimelig uinteressert, og jeg konkluderte, litt skuffet, med at dette ikke kom til å bli en tradisjon for oss. Så kom desember, og en dag spør Alexandra når skal vi se Nøtteknekkeren?, og jeg svarte at det skulle vi ikke (det er bare å glemme å få billetter når desember er i gang). Hu ble så sur og lei seg at jeg følte meg som Grinchen som hadde stjålet julen. Det var visst helt krise, og vi kunne omtrent bare legge ned hele konseptet jul. Siden jeg egentlig hadde veldig lyst til å ha Nøtteknekkeren som tradisjon var jeg på en måte litt glad for at hun reagerte såpass sterkt (selv om hun var en drama-queen som overdrev til tusen - noe hun også fikk høre), så i år var vi tidligere ute, og vi har hatt en veldig fin tur i Operaen.

Etter forestillingen dro vi på Døgnvill, som har åpnet rett ved sidean av Operaen, og spiste burger før vi dro og handlet gaver til Andrea og Arian. Jeg har jo ikke helt fått med meg hvor mye nytt som har dukket opp av spisesteder og cafeer rundt Operaen nå...me like 🙂 Apropos å like: Jeg ELSKER denne nye (fra 2016) oppsetningen av Nøtteknekkeren! Den forrige var litt for mye barneforestilling for min del, men nå er hele forestillingen løftet godt opp i nivå, i tillegg til at kostymene og scenografien er helt nydelige. Jeg kan absolutt anbefale alle (med mindre du hater ballett, uansett 😛 ) å gå i Operaen i adventstiden og se Nøtteknekkeren ♥

3 kommentarer til “18. og 19. desember: 2 julete ting…

 1. Maria

  Du er slettes ikke den eneste som ikke orker å se desember som en eneste lang idyll, fryd og magi. Har sjøl hatt en forderdelig slitsom jobbhøst bak meg som kulminerte i sykdom på sykdom og frister som gikk i dass.
  Jeg tenker det kommer til å bli en hyggelig jul likevel. Selv om barna ikke har hatt tusen juleforberedelser på programmet hjemme på kveldstid. De har kalenderne sine, og masse forberedelser gjennom skole og barnehage.
  Tror vi voksne må prøve å være litt greiere med oss selv.
  God jul! Dere får det sikkert veldig koselig 🙂

  Svar
 2. Tilbaketråkk: 2018 var ikke det beste året -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *