Hopp til innhold

Mine podcast-anbefalinger til deg, dine podcast-anbefalinger til meg?

Jeg er egentlig ganske ny til fenomenet podcast - selv om jeg har vært med på å starte opp en selv - og begynner nå ganske nylig å kjenne at podcast, det er jo et kjempekonsept! Her er mine favoritter:

Tusvik og Tønne. Podcasten til Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne, som omtales som

Sigrid og Lisa er to altfor frittalende komikere. Ett sted må de få lov til å tømme seg, det er blitt til Tusvik & Tønnes podcast.

Dette var den aller første podcasten jeg hørte på. Jeg begynte etter at den ble diskutert på Kvinneguiden (yes, det er min guilty pleasure), etter episoden som bare het Lisa. Tusvik og Tønne kommer med ny episode hver tirsdag, og det har faktisk begynt å bli sånn at jeg gleder meg til tirsdager, fordi det da kommer ut ny epsiode. Episodene varer en time, der de diskuterer livet, forhold(ene sine), feminisme, samfunn,menn, abort, politikk – høylytt, og noen ganger skrikete, men jeg elsker det! Både Sigrid og Lisa er herlig rappkjefta, og så kule at jeg tar meg i å (ubevisst) kopiere deres talemåte. Håper de aldri slutter å podde!

 

Femihelse er en ganske ny podcastserie som etter hvert skal ta for seg alle temaer om kvinnehelse, også de som er (litt) tabu. Helene Svabø og Sigrun Stenseth, som driver Femihelse sier selv

Vi synes det er viktig å prate om alt, fordi tabu hjelper jo ingen. Vi inviterer en smart ekspert til å svare på våre dumme spørsmål, hver uke, så du slipper å stille de selv. 

Femihelse er nominert som årets stjerneskudd i Vixen Influenserawards, og det er superfortjent! Sigrun og Helene i midten her 🙂

 

Aftenpodden, som lages av politisk journalist Lars Glomnes, politisk redaktør Trine Eilertsen og kulturredaktør Sarah Sørheim. De tre journalistene fra Aftneposten tar for seg ukens mest engasjerende saker innenfor politikk og samfunn, og denne podcasten er helt perfekt hvis du for eksempel er sånn som meg, som ikke får lest så mye aviser i løpet av en dag, og hvem ser fremdeles på Dagsrevyen, liksom...? Med Aftenpodden blir du oppdatert (- i alle fall på det viktigste). Eller kanskje du bare ønsker et supplement til aviser og nyhetssendinger 🙂

 

To hvite menn. Denne 6 episoders podcasten handler om Joshua French og Tjostolv Moland, som ble dømt til døden i Kongo i 2009, etter at sjåføren deres ble drept. Hvem var de to nordmennene som kjørte inn jungelen? Og hva skulle de der?

Det jeg sitter igjen og syns er så utrolig rart er Erna Solbergs innsats i denne saken – hva er det vi ikke har fått vite? Greit nok at det er en ekstraordinær situasjon når en norsk statsborger er dømt til døden, men når statsministeren avbryter 17. mai for å ha pressekonferanse fordi en drapsdømt kommer tilbake til Norge, og plutselig er en fri mann, klarer ikke jeg å tolke det som noe annet enn at her er det noe mer... Akkurat så konspiratorisk blir jeg da, ja 😛 Uansett en kjempegodt produsert, og superspennende podcastserie fra NRK!

 

Lørn.tech. Sist, men ikke minst, så må jeg jo få anbefale den podcasten jeg selv har vært med på å starte. Podcasten der hver episode varer i ca 20 minutter, og tar for seg ett teknologitema, som en samtale med en ekspert på dette temaet; for eksempel AI, Big Data, Law Tech, Ed. Tech, Droner, 3-D printing, Energy Tech, og Blockchain - for å nevne noen 🙂


Har du noen anbefalinger til meg?

7 kommentarer til “Mine podcast-anbefalinger til deg, dine podcast-anbefalinger til meg?

 1. Camilla Eldjarn Huitfeldt

  The infinite monkey cage med Brian Cox og Robin Ince. De har riktignok ikke kommet med noe nytt på lenge, men det ligger en haug med sesonger ute. Den er morsom - særlig om man er opptatt av realfag. Og Dialogisk med Gunnar Tjomlid og Dag Sørås. Her burde du vært gjest. ?

  Svar
 2. Mai

  BBC World service har mange gode podcasts. To av mine favoritter er The Inquiry (20 min episoder, ett tema, fire eksperter) og Outlook - Extraordinary first person stories from around the world. ❤️

  Svar
 3. Patrick

  «litt på kanten»
  Ligger på spotify.

  Usikker på om det er noe for deg da vi snakker mest shiiiit uten å ta noe hennsyn til hva folk synes. Men vi koser oss 😀. Gi det gjerne en sjanse, hvem vet kan jo falle i smak.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *