Foredraget for Cappelen Damm – VIDEOBLOGG :D

God kveld sþteste lesere 🙂

Vet ikke om jeg kanskje er litt rar, men med (u)jevne mellomrom sÄ googler jeg meg selv - syns liksom det er litt greit Ä se hva som ligger der ute, og hva andre som mÄtte finne pÄ Ä google meg antageligvis finner. Og i gÄr gjorde jeg nettopp dette, og fant noen "nye" ting - blant annet opptaket av det foredraget.
Som jeg skrev pĂ„ morgenen den dagen i mai, fĂžr jeg dro av gĂ„rde: "myter skal avlives - om forskeren/fysikeren, rosabloggeren og strĂ„ling/kjernekraft", sĂ„ de fem fĂžrste minuttene (nesten) handler liksom om meg, da, fĂžr jeg begynner pĂ„ fysikkdelen 😉
SĂ„ hvis dere vil se meg snakke litt  om myter og en del om kjernefysikk og forskning og sĂ„nn, sĂ„ er det bare Ă„ klikke pĂ„ denne linken.
Fant ogsĂ„ dette bildet fra rektorvalget, som jeg deler med dere bare fordi det er et skikkelig smilebilde - og det er jo ikke sĂ„ ofte jeg smiler ordentlig pĂ„ bilder - ogsĂ„ er det jo sammen med go'guttene, da; Torkbias (Torkil og Tobias) 😛 Koselig!

NĂ„ er det kvelden for min del; mĂ„ vĂŠre klar og uthvilt for Ă„ "hjelpe til" med sĂžte Grys prĂžveforelesning som hun skal holde nĂ„r hun disputerer om bare en drĂžy uke. Jeg skal bare vĂŠre med og hĂžre pĂ„ henne i morgen, da, men vil jo gjerne komme med gode tilbakemeldinger - dessuten er jeg spent pĂ„ Ă„ lĂŠre mer om "Evidence for dark matter", som er tittelen hun har fĂ„tt pĂ„ foredraget (hvis jeg ikke husker heeelt feil - det er i alle fall om mĂžrk materie, da) 😀

En kommentar om “Foredraget for Cappelen Damm – VIDEOBLOGG :D

  1. Kjell Wibe

    En fornÞyelse Ä se deg forelese, Sunniva! Du har en personlig stil, du er engasjert, og du kan Äpenbart det faget og emnet som du snakker om. Du har en behagelig og tydelig stemme, og du beveger deg elegant som en danserinne pÄ scenen (why am I not surprised ;-))
    For enhver som er villig til Ä lytte, er jo budskapet ditt meget klart og tydelig, men mange politikere og beslutningstagere (for ikke Ä snakke om journalister!) lar seg visst ikke overbevise uansett. ("Jeg har bestemt meg, ikke forstyrr meg med fakta!") Vi vet jo ikke hva Angela Merkel egentlig tenker, men det mÄ vÊre rart for en fysiker som henne Ä mÄtte erstatte gode kjernekraftverk med forurensende kullkraftverk... Et sitat fra Schiller lÄter omtrent slik: "Mot dumheten kjemper selv gudene forgjeves". Men om holdninger i stedet skyldes uvitenhet, sÄ burde det fremdeles vÊre hÄp?! Derfor mÄ du bare fortsette med din fagformidling via blogg, twitter, intervjuer, forelesninger, radio og tv, osv. Lykke til!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *