Hopp til innhold

SPØRSMÅLSRUNDE :D

God tirsdag fineste <3
Nå er det allerede kaffepause i Halden dag 2, og jeg har nettopp sittet i halvannen time og prøvd å lære meg litt mer om fisjonsgasser og hva som påvirker temperaturen i en brenselsstav osv...;) Men, nok om dét: Det er en type innlegg som har manglet her på bloggen - hvis jeg skal kunne kalle meg en ekte rosablogger (og det vil jeg jo, liksom), og det er spørsålsrunde-blogginnlegg. Nå har jeg jo allerede hintet om at dette innlegget ville komme, eller, altså, jeg spurte dere om jeg burde ha en sånn runde, og jeg har konkludert med at det er på tide med spørsmålsrunde nå.
Det fungerer da slik: Still spørsmål i kommentarfeltet under DETTE INNLEGGET, ingen spørsmål er i utgangspunktet for små, for store, for personlige, for upersonlige - dog er det selvsagt lettest å svare på spørsmål som er sånn akkurat passe personlige, og med forholdsvis korte svar 😉 (Og jeg svarer selvsagt bare på de spørsmålene jeg vil svare på...)
Ikke 100% sikker på hvor lenge jeg "tar i mot" spørsmål, men jeg satser på å ha svarinnlegg i begynnelsen av neste uke, så til og med fredag er det i alle fall greit å stille spørsmål 😉

11 kommentarer til “SPØRSMÅLSRUNDE :D

 1. Anonym

  Hvordan går man frem for å finne ut om fjellmasiver inneholder Thorium? Hvilke type apparater og hva skal man se etter?

  Svar
 2. Anonym

  Kan du forklara forskjellen på farleg stråling og mindre-farleg-enn-ein-banan-stråling på ein enkel måte?

  Svar
 3. Androidicon

  Jeg har problemer med å huske tabeller og sånt. Finnes det en formel for å regne ut halveringstid og hva som stråles ut basert på antall protoner og nøytroner i en atomkjerne?

  Svar
 4. Anonym

  Hvordan synes du overgangen fra vidergående Fys1/Fys2 og R1/R2 til universitetet var? (R1/R2 er nå forresten den vanskeligste matematikken - endret for noen år siden fra X og Y eller noe slikt)

  Svar
 5. Veronica

  Du som har kommet så langt i utdannelsen, hva er ditt beste tips til studie/leseteknikk? Eller hva gjorde/gjør du på dager hvor konsentrasjonen og motivasjonen er forduftet?
  Er selv student, og sliter med å finne gode studievaner 😛 !

  Svar
 6. Arne

  Kan du skrive litt om thorium? 😛

  Jeg er nysgjerrig på hva som skjer når en atomkjerne fisjonerer, på partikkelnivå. Er det sånn at det innkommende nøytronet sprenger i stykker kjernen, eller vil kjernen bli ustabilt pga.et ekstra nøytron og således dele seg pga.det? Går det an å si noe rundt dette og hva slags krefter som er involvert? Mulig dette er en egen bloggpost forsåvidt.

  Og så lurer jeg også på hvilken side av politikken du ligger på. 🙂

  Svar
 7. Mia

  Hei, stilte spørsmål på forrige post, men skriver det inn her også: hvorfor bestemte du deg for å studere fysikk? Og hva vil du jobbe med etter doktorgraden din? Håper du får en strålende fin helg:)

  Svar
 8. Anonym

  Hvilke er dine favorittblogger (ikke-faglige)? Hva ser du etter i en mann? Eksempel på en kjendis du syns er kjekk? Syns det var litt for mange seriøse spørsmål her 😉

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *