Hopp til innhold

Roses likning, og ny jobb (radioblogg)

Goood søndag alle <3<3<3 Vi (Alexandra og jeg) tilbringer denne helgen i Skedsmo, hos mamma og pappa; vi har startet morgenen med noen Disney-filmer, omelett, bacon, og kaffe - og snart skal vi en liten tur ut i snøen og lage snømann.
På fredag var jeg jo gjest på "Tidenes Morgen" på den nye kanalen P13, der jeg snakket om "Roses Likning"; estimatet jeg laget da jeg satt alene på et gotisk hotell i romantisk stil midt i Paris (da jeg var der for å delta på et eksperiment, så det var lite romantikk, og egentlig ganske ensomt) - med så å si ingen internettilgang. (Det var på denne turen jeg innså hvorfor man skal velge business-stil når man er på, vel, forretningsreise 😛 ). Dere kan høre hele innlegget HER.

Jeg lovet å legge ut likningen her på bloggen, for det er sikkert mange som lurer på hvordan man kommer fram til dette estimatet. Vel, her goes:
Roses likning starter med å ta antall menn i passende alder ganget med hvor mange prosent som er "passende" ganget med andelen som er bosatt i Oslo ganget med andelen som er single.
M = A(ntall menn i passende alder)*P(rosent passende)*O(slo-området)*S(ingle)

For min del ser det da slik ut:

A = aldersspenn*60 000/2 =15 år * 30 000 = 450 000
P = 1%-> 0.01
O = 1/3
S = 50% -> 0.5

M = 450 000 * 0.01 * 1/3 * 0.5 = 750 potensielle partnere i Oslo-området.

Ca 1 av 1000 mennesker i stor-Oslo, altså, men så er det rimelig å anta at de ikke er jevnt fordelt over hele Oslo, og at det er flere rundt der jeg "vanker", så det burde jo ikke være helt deprimerende heller...(?)
Etter å ha vært på Tidenes Morgen ble jeg tipset om både en versjon av Drakes Likning (Drakes likning skrev jeg om på torsdag, og Roses Likning er jo egentlig en variant av denne - selv om jeg ikke tenkte på denne i det hele tatt da jeg satt der nede i Paris) fra The Big Bang Theory (TBBT), pluss en podcast fra Boston - med fysikere som faktisk har gjort akkurat det samme som meg. I og med at jeg hverken hadde sett denne episoden av TBBT, eller hørt podcasten, så kan jeg vel kanskje konkludere med at jeg alt i alt da faktisk er en ekte, nerdete fysiker (rosanerd <3<3<3).
Forresten så må jeg nesten presisere at Roses Likning handler om potensielle "livspartnere" og ikke sexpartnere som the Wolowitz equation i TBBT.
Faktisk så skal jeg være en av husvennene på tidenes morgen, antageligvis i utgangspunktet på torsdager, så jeg kommer til å "opptre" med jevne mellomrom. 
Dessuten begynner jeg i ny jobb i morgen...! (For de som følger meg på Instagram så var det denne stillingen jeg for en stund siden signerte kontrakt for). Fra og med i morgen, og ca et halvt års tid fremover, skal jeg jobbe 60% for Realfagsbiblioteket 😀 Dere kommer nok til å høre mer om det både her på bloggen, pluss at jeg kommer til å jobbe sammen andre utrolig dyktige folk - realister med ikke bare fysiker/kjernefysikkbakgrunn, og feks så vet jeg allerede om en geolog, en matematiker og en biolog, som jeg tenker å suge til meg ny kunnskap fra - som både kan komme her på bloggen, og på Tidenes Morgen.
Jeg har altså første dag på Realfagsbiblioteket i morgen, og regner med at ting kommer til å være mye klarere for meg etter at morgendagen er over 😉 Gleder meg veldig til en litt ny hverdag!

2 kommentarer til “Roses likning, og ny jobb (radioblogg)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *