Hopp til innhold

Det begynner å bli spennende…

Jeg sluttet jo å jobbe i akademia fordi jeg ønsker å spre kunnskap (ja, jeg syns absolutt det er en rimelig ironisk ting å skrive...), og det som har vært en stor joker for meg er om jeg bare kunne fortsette med foredrag som et slags "etterslep" etter PhD-perioden, eller om jeg skulle/skal klare å produsere nye ting. På toget hjem fra Geilo i dag satt jeg og hadde en liten gjennomgang av oktober og november - hovedsakelig foredragsplanene fremover, altså. Det er to måneder nå som ikke blir spesielt rolige, men der jeg absolutt kan konkludere med at jeg lever av å formidle kunnskap.

I løpet av de denne og neste måned skal jeg feks snakke om hvordan gutter og jenter behandles forskjellig, og hva det kan føre til. Jeg skal snakke om digitalisering - ordet man virkelig kan dytte alt og ingenting inn i... Jeg kommer til å legge vekt på programmering, og stille spørsmålene hvordan kan du lede noe du overhodet ikke fortsår? hvordan kan du være kreativ og se muligheter i noe du overhodet ikke forstår? hvordan kan du skaffe den hjelpen du trenger, hvis du ikke vet hvilke spørsmål du skal stille? hvordan kan du vite om du får gode svar hvis du ikke forstår noe av grunnlaget? Dette er spørsmål jeg skal grave i på Innovasjonsfestivalen på Åndalsnes i november, og jeg har tenkt å få alle til å programmere. Jeg er allerede kjempenervøs for den workshopen jeg skal lede, men jeg bare vet at jeg må - jeg SKAL - naile det! (#målfornovember 😉 )

Det å skulle gjøre ting man ikke har gjort før er selvsagt litt skummelt, men det er jo den eneste måten å utvikle seg og vokse på; dette har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert, ikke sant? Jeg gjør i alle fall nye ting - sprer ny kunnskap, og det begynner å bli ordentlig spennende...!

Mål for uken:

  • begynn forberedelser til konferansierjobb og foredrag for Norsk Industri pluss workshopen på Innovasjonsfestivalen
  • les meg opp på law-tech og big data (Silvija og jeg har to LØRN.TECH-innspillinger denne uken, sånn for sikkerhets skyld 😛 )
  • oppdater Athenas-profilen (jeg kan mer enn "bare" kjernefysikk, og det er det jo greit at verden kan få vite 🙂 )
  • beskriv foredragene Jeg hater ordet "naturlig" og Digital eller digitull? 
  • BOK! (det nærmer seg deadline, nei, jeg sier ikke når det er)
  • bestille brudeslør (det er også sånt man må gjøre)

Helgen oppsummert i fire punkter: Du burde ta turen til Vestlia Resort på grunn av spa-avdelingen og personalet. Du burde vurdere å ikke dra på grunn av rommene (mest sengen(e)) og maten. Totalen er i aller høyeste grad positiv, og vi kommer til å prøve oss igjen - med tidlig check-in og DOBBELTSENG 😉 All-in-all har vi hatt en utrolig fin tur, der vi klarte å slappe ordenltig bra av begge to - noe vi begge trenger nå, mot en intens høstinnspurt og bryllupsplanlegging...♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *