Hopp til innhold

Feil i «Chernobyl», på VG-TV

På mandag var jeg en tur innom VG i Akersgata, og spilte inn en liten video, der jeg snakker om noen av de mest alvorlige feilene i serien Chernobyl - en slags "topp 6" 😉 Nå er videoen ute, og den kan du se HER. Videoen er selvsagt superkort, og jeg forklarer jo ingenting der - bare sier at sånn er det, liksom, men hvis du vil lese mer detaljer, så kan du jo sjekke ut de innleggene jeg allerede har skrevet om (den utrolig spennende og vellagete) HBO-serien:

Episode 1 HER, episode 2, del 1 HER, episode 2, del 2 HER, episode 3 HER, episode 4 HER. Episode 5 har jeg fremdeles ikke hatt tid til å se (kanskje i kveld?), men i videoen over kommenterer jeg en ting fra den siste episoden også - fordi jeg har lest om den (og VG-TV har dobbelstjekket at det stemmer at de påstår at alle fra "The Bridge of Death" er døde, i den siste episoden).

I tillegg har jeg skrevet to ekstra innlegg, som ikke er episode-recaps, men mer i dybden på enkelte ting: Om mutantbarn, eller, strengt tatt om de mutantbarna du ikke får HER, om selvlysende luft HER, og om radioaktivt cesium og strontium HER. Så hvis du syns denne dagen er litt kald og grå og trist, så har du i alle fall litt lesestoff 😛

1 kommentar til “Feil i «Chernobyl», på VG-TV

  1. Anonsen

    Takk for informasjon! Ang, denne enken så er dette med at babyen absorberte all radioaktiveten hennes egne beskrivelser. Det stemmer jo som du har påpekt at babyen fikk en dose den døde av sannsynligvis pga alder. Usikker på hvorfor hun ikke fikk mer varige men. I serien at dem ble framstilt som "smittefarlig" er ikke en feil gjort av serien, men mer en feil på ordentlig. Da dem på sykehuset gjorde dette, og anså det som farligere enn det var. Det er jo viktig å huske på mangelen på informasjon når dette var, og kunnskapsnivået til sykepleierne som gjorde at det ble gjort sånn.

    Ellers synes jeg serien gjør en flott jobb med å ikke være "anti nuclear" men å fortelle at løgn, feil informasjon, og menneskelige feil er hva som gjorde så det gikk galt.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *