Hopp til innhold

Aldri mer ByTaxi

I dag må jeg nesten komme med et "antitips":
Da vi kom hjem fra Tenerife i går nærmet det seg kvelden. Vi var alle slitne etter flyturen og så frem til vår egen seng. Flyturen gikk overraskende bra og Alexandra satt rolig hele turen (bortsett fra litt virrevandring på slutten, men det er jo lov). For å komme oss hjem fra Gardermoen tenkte vi å ta taxi (vi hadde ikke spart veldig mye på å ta flytoget uansett).
Vi gikk bort til taxikøen på Gardermoen og litt smånaive (slitne!) tar den første taxien som kommer. Vi har flere ganger tatt taxi fra Gardermoen tidligere og fått den normale fastprisen som blant annet OsloTaxi har (759 på hverdager på dagen og 959 i helgene). Men denne gangen ble det ByTaxi.
Før vi i det hele tatt rekker å ta på setebeltet (også på Alexandra...) begynner han å kjøre mens Anders holder kaffekoppen min (pluss hans egen). Vi hadde ikke sagt hvor vi skulle eller noen ting. Han blir så smått irritert fordi Anders enda ikke har tatt på setebeltet (bilen piper jo og klager på det) og sier "kan du ta på deg beltet?". Anders holder jo her to kaffekopper og det er vel strengt tatt han som burde vente med å kjøre til alle har fått på seg beltene og at han vet hvor vi skal. Det virket som han med overlegg ville få turen raskt i gang ut på den enveiskjørte veien ut fra ankomstterminalen.
Etter at Anders da fikk på seg beltet sitt sa han hvor vi skulle og spurte han om hva fastprisen er. Sjåføren kunne da fortelle at det har de ikke. Han anslo at prisen ville være 1400-1500 kroner - altså 500 kroner mer enn fastprisen til OsloTaxi! Det er jo ikke ukjent for sjåføren at mange selskaper har nettopp fastpris og at kundene forventer dette. Det er noe han burde nevne. 
Sånne ting setter vi ikke spesielt pris på. Anders sa til ham at han umiddelbart skulle snu bilen og dra tilbake til flyplassen slik at vi kunne ta en taxi fra et annet selskap. Sjåføren ble smått irritert og sa "kunne dere ikke spurt om fastpris på forhånd?" - jo, det kunne vi - og det kommer vi til å gjøre fremover - men vi forventet vel egentlig at priskonkurranse burde virke som normalt. 
Anders ga taxisjåføren muligheten til å matche OsloTaxi sin pris, og vi endte med å få 1090 som fastpris - 130 kroner mer enn hva vi kunne fått hos f. eks. OsloTaxi. Det ville tross alt kostet mer å returnere til Gardermoen for å bytte taxi...
Da vi kom hjem Googlet vi "ByTaxi fastpris" og fikk denne linken som treff nummer 2: http://www.bt.no/reise/Du-blir-fladd-fra-Gardermoen-28013.html. Dette er tydeligvis strategien til ByTaxi. Jeg misliker sterkt selskaper som har som forretningsmodell å håpe på at kunden ikke legger merke til at de har blitt lurt før det er for sent...jeg vil ikke kalle det svindel, men hvor går egentlig grensen?
Jeg liker best å komme med hyggelige tips, men dette antitipset måtte jeg også dele 🙂

13 kommentarer til “Aldri mer ByTaxi

 1. Herr Brun

  Her er det bare å gjøre akkurat som du gjør nå: Advar andre, og hold dere langt unna søppelfirmaet. Over tid virker forhåpentligvis forbrukermakten, og de skifter taktikk.

  Svar
 2. Sunniva

  Det er det man får håpe... Heretter kommer jeg i allle fall til å være mye mer påpasselig med hvilket firma det er jeg kjører med - jeg er feks alltid veldig fornøyd med Oslo Taxi 🙂

  Svar
 3. Pål

  Nå er det 14 taxiselskaper som operer i Oslo. Da gjelder det å velge rett, og ikke sette seg inn i den første og verste på holdeplass. Det er selvfølgelig fritt valg. Akkurat som du velger å handle på rema eller Rimi.

  Svar
 4. knut lutro

  til dere som tar toget,det er kanskje billigere,men husk at de fleste tar taxi til og fra stasjonen,toget blir kanskje ikke det billigste alevel.

  Svar
 5. Lennart Jacobowitz

  Hei, fint at du legger ut denne "hendelsen", men jeg vil også legge til at det er ikke bare BY Taxi som lurer kundene på Gardermoen. Du har også Taxi 3 , Taxi 2 og Scandinavian Taxi pluss Øvre Romerike Taxi, ingen av disse kjører FASTPRIS til Oslo.
  Jeg kjører selv for Oslo Taxi og er mye på Gardermoen. Ser selv hvordan sjåførene fra disse selskapene løper ut og omtrent drar kundene med seg inn i bilene. Om det kommer noen som går til BESTILLINGSAUTOMATENE som står i forkant av holdeplassen løper de bort og sier at "jeg kjører deg" . Dette er på vei til å bli SVENSKE TILSTANDER som det var på ARLANDA for noen år siden!
  Men REGEL NR. 1 : SPØR FØRST 🙂

  Svar
  1. Sunniva

   Hei Lennart! Ja, det var vel omtrent akkurat sånn det skjedde for oss (om jeg ikke husker heeelt feil); vi fikk beskjed om at vedkommende kunne kjøre oss.
   Siden jeg ikke har opplevd det samme med de andre så skriver jeg naturlig nok ikke om det...men vi kommer heretter kun til å kjøre Oslo Taxi, så da slipper vi å oppleve det også 🙂

   Svar
 6. Vidar Gustad

  Jeg kom hjem fra tur i Thailand. Betalte 2300 for tur lufthavn til youngstorvet. Sjekka underveis og kunne fått turen til halv pris med Oslo Taxi i stedet for bytaxi.. Det var nyttårsaften, men allikevel….

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *